Pro România, partidul cu patru foşti prim-miniştri în componenţă!

MOCIO CU TUTUIANU

Deşi nou pe eşicherul politic Românesc, Pro România are drept obiectiv obţinerea a 10 procente la alegerile europarlamentare din luna mai, după ce în ianuarie formaţiunea condusă de Victor Ponta şi Daniel Consatantin  se învârtea undeva la 5 procente. Acest fapt a fost reiterat într-o conferinţă de presă ţinută astăzi la Reşiţa de secretarul general al Pro România, deputatul Ion Mocioalcă, alături de senatorul de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, deputatul de Caraş-Severin, Ion Spânu, şi coordonatorul Pro România Caraş-Severin, Sorin Simescu.

Referindu-se la situaţia din Pro România, Ion Mocioalcă a mărturisit: „Aş putea spune un lucru cu care ne confruntăm în judeţele în care PSD a avut rezultate foarte bune, în Dâmboviţa, Brăila, Olt, Ialomiţa şi de ce nu, şi în Caraş-Severin, unde PSD a făcut 50% la alegerile parlamentare. De fapt, noi ne-am confruntat cu o problemă organizatorică extrem de importantă, că ne luptăm cu structurile pe care tot noi le-am creat. E greu să destructurezi ce până acum trei luni te-ai străduit să construieşti, dar asta e, fiecare îşi va vedea de treaba lui, noi de organizarea pe care cred eu că ştim să o facem“.

Mocioalcă a spus că este mulţumit de faptul că Pro România a depăşit 1.000 de membri în Caraş-Severin, chiar dacă mai este mult până la cei 10.000 de membri pe care îi avea PSD în momentul plecării sale.

Totodată, deputatul a făcut o scurtă trece în revistă a mutaţiilor ce au loc în aceste zile la nivelul instituţiilor descentralizate.

„Ca o componenţă locală a intervenţiei mele, privesc cu «satisfacţie» că anumiţi oameni din PSD sunt înlocuiţi din funcţii şi nu cu oameni din Pro România, evident. Aţi văzut ce se întâmplă la Romsilva unde un pesedist (Daniel Poliţă, n.r.) a fost înlocuit cu un pedelist sau liberal, că nu mai ştim ce este, (Zaharia Şandru, n.r.) al cărui băiat înjură peste tot PSD. Ceea ce nu facem noi la Pro România, o fac alţii şi văd că o fac temeinic. Am văzut că la Educaţie a venit un băiat care scrie «mam» în loc de «m-am» şi nu a reuşit să ia examenul de director adjunct la liceu. E bine, noi o să încurajăm aceste schimbări care bănuiesc că sunt pentru binele PSD-ului şi al locuitorilor din Caraş-Severin“, a afitrmat ironic fostul preşedinte al PSD Caraş-Severin.

La rândul său, Adrian Ţuţuianu s-a referit la calitatea liderilor formaţiunii condusă de Victor Ponta: „Modul de organizare al PSD trebuie transferat la Pro România. Trebuie să avem filiale judeţene peste tot, cu organizaţii în oraşe şi comune. Trebuie să fim foarte organizaţi, organizarea fiind cheia succesului. Sigur, apoi contează imaginea publică a oamenilor, iar eu cred că avem o garnitură de 10-12 lideri naţionali foarte bună, cum nu are niciun partid politic: Ponta a fost prim-ministru, Tudose la fel, Grindeanu a fost prim-ministru, Câmpeanu, Sorin Câmpeanu a fost prim-ministru şi ministru Educaţiei, Ţuţuianu ministru, Bănicioiu ministru, Daniel Constantin la fel, Ioana Petrescu a fost ministru, Mocioalcă a reprezentat structuri parlamentare importante ş.a.m.d. Suntem câţiva oameni care am lăsat ceva în urma noastră. Ştiu că nu ne iubeşte toată lumea, dar avem o garnitură de lideri importanţi, iar imaginea lor bună trebuie transmisă în teritoriu.“

Adrian Ţuţuianu este unul dintre semnatarii Scrisorii prin care i se cerea lui Liviu Dragnea să demisionezei din fruntea PSD.