Liberalii consideră că bugetul PSD-ALDE este unul fantezist

VELA TIMISOARA

În opinia PNL, Guvernul PSD-ALDE a întarziat nejustificat adoptarea Bugetului de stat pe 2019. Obligaţia legală a Guvernului era sa trimită Proiectul Legii Bugetului în Parlament până în noiembrie. Guvernul a adoptat Proiectul Legii Bugetului de stat pe 2019 doar în februarie 2019, cu aproape trei luni întarziere faţa de 15 noiembrie 2018  .

Liberalii consideră că partea bună a bugetului din acest an o reprezintă majorarea alocaţiilor pentru copii, lucru pe care şi-l revendică printr-un amendament votat în Parlament.

„Datorită Partidului Naţional Liberal, alocaţiile copiilor vor creşte de la 1 martie de la 200 lei la 300 lei pe lună pentru copiii cu vârsta până la 2 ani şi de la 84 lei la 150 lei pe lună pentru copiii între 2 şi 18 ani.

Amendamentul Partidului Naţional Liberal pentru majorarea alocaţilor adoptat de Parlament trebuie aplicat imediat de Guvern începând cu 1 martie.

Guvernul PSD – ALDE nu are nicio scuză pentru amânarea majorării alocaţiilor pentru copii de la 1 martie, ci pur şi simplu vrea să tergiverseze majorarea alocaţiilor pentru a-l forţa pe Preşedintele României să promulge un buget făcut după poftele clientelei PSD care bagă economia în faliment.

Bugetul pentru 2019 duce la prăbuşirea economiei, blochează investiţiile administraţiilor locale şi pune în pericol siguranţa naţională astfel încât o analiză a Preşedintelui României înainte de promulgare este necesară“, se arată într-un comunicat de presă trimis la redacţie.

Partidul Naţional Liberal a avertizat că bugetul aprobat de majoritatea PSD+ALDE este un buget fantezist care nu are nicio legătură cu realitatea economică şi nevoile reale de dezvoltare ale României.

„Guvernul PSD-ALDE taie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor împiedicând creşterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9% şi amânând creşterea pensiilor pentru data de 1 septembrie, cu o creştere de 15%, ceea ce înseamnă că fiecare pensionar va pierde în acest an o treime din creşterea la care avea dreptul în cursul anului 2019.

Bugetul PSD-ALDE este un buget care pentru al doilea an consecutiv jefuieşte comunităţile locale, iar proiectele de investiţii ale autorităţilor locale sunt lăsate fără finanţare“, se mai arată în comunicatul de presă