În PNL Caraş-Severin este cald şi bine, iar liberalii se au ca fraţii. Ca fraţii vitregi

VELA FALCA POPA

Jocul de-a demisia continuă în PNL Caraş-Severin. Ce ştiam ieri nu mai este valabil astăzi. După dictonul latin cu „Vorba volant, scripta manet“, din Biroul Permanent Judeţean al PNL Caraş-Severin nimeni nu şi-a dat demisia în urmă cu două săptămâni. Nici primarul Reşiţei Ioan Popa, nici viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica, dar nici primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma.

La întâlnirea de ieri cu Gheorghe Falcă, coordonatorul liberalilor în Regiunea Vest, s-a indus ideea că în PNL Caraş-Severin nu există disensiuni, poate doar diferenţe de opinie în sensul bun al cuvântului, liderii abia aşteaptă să se întâlnească pentru a pune la punct strategiile pentru viitoarele confruntări electorale, şi nici măcar demisiile de care am tot scris. De ce nu există? Pentru că, spunea preşedintele Marcel Vela, ele nu au fost depuse la secretariatul partidului! De râsu’-plânsu’, vorba poetului.

Falcă a venit la Reşiţa cu mesajul clar de linişte şi pace în organizaţia judeţeană şi de strângere a rândurilor, măcar până după alegerile europarlamentare din luna mai, la care va candida. A plecat convins că aşa va fi. Dar nici nu a apucat să iasă bine din Reşiţa, că a şi început scandalul în sala în care acesta se întâlnise cu activul de partid din oraşele şi comunele judeţului. Pe de-o parte Adrian Torma, pe de alta, Marcel Vela. Cuvinte grele aruncate fără rezerve, cu patimă şi cu convingerea că celălalt nu merită altceva mai bun. Ca între camarazi sau ca între fraţi vitregi. Între ei s-a băgat şi o camaradă, urmată şi de alţi camarazi, ca o dovadă că PNL continuă să fie împărţit în două tabere. S-au scos „săbiile“, s-au lansat provocări la lupte pe stadioane, dar s-au făcut şi aluzii la tauri, şerpi şi alte animale, semne ale zodiacului chinezesc. „Ca la uşa cortului, aşa a fost“, cum a mărturisit unul dintre participanţi.

Seara s-a încheiat cu o masă camaraderească, la care nu au fost invitaţi consilierii – locali şi judeţeni –, ci doar primarii, ca o dovadă că liberalii se au ca fraţii. Ca fraţii vitregi, de bună-seamă.