Termeni şi condiţii

Acest document stabileşte termenii şi condiţiile în care puteţi utiliza situl www.argument-cs.ro, numit generic în continuare ARGUMENT.

Accesul şi utilizarea sitului www.argument-cs.ro se face sub autoritatea acestor reguli, în termenii şi condiţiile de mai jos. Utilizarea sitului, logarea şi accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii, cu toate consecinţele care decurg din acceptarea acestora.

1. ACCES

Scopul permis pentru utilizarea acestui sit este obţinerea de informaţii din cuprinsul ziarului online ARGUMENT. Orice utilizare în alte scopuri decât acesta nu este permisă.

Pentru a obţine acces la sit, şi deci la serviciile şi informaţiile puse la dispoziţie prin el, trebuie să dispuneţi de acces la internet. In plus, trebuie sa aveţi la dispoziţie un computer şi un modem sau alt echipament de acces.

ARGUMENT nu își asumă responsabilitatea pentru securitatea liniei dvs. de comunicare cu situl www.argument-cs.ro.

Prin termenul “utilizator” al acestui sit se înţelege orice persoană fizică sau juridică care va accesa situl.

2. DREPTURI DE AUTOR, MARCA ȘI PROPRIETATE INTELECTUALĂ

ARGUMENT ofera acces liber la situl www.argument-cs.ro și va autorizează să vizualizați, imprimați și să transmiteți informații existente pe sit doar în scopuri personale, noncomerciale.

Dreptul de copyright pentru informațiile existente pe acest sit este deținut de ARGUMENT. Nici un material de pe acest sit nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără permisiunea anterioară explicită, prin acord scris cu ARGUMENT. Preluarea de articole sau informaţii de către alte publicaţii se poate face doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere constituie încălcarea Legii Nr. 8/1996 privind dreptul de autor.

Conținutul acestui sit, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile și orice alte materiale prezente pe sit sunt protejate de legea dreptului de autor și sunt proprietatea ARGUMENT.

Este interzisă crearea de legături cu acest sit ale altor situri sau invers, fără un acord prealabil scris. În situațiile în care acest lucru se întâmplă fără acordul scris explicit al ziarului online ARGUMENT, acesta nu își asumă responsabilitatea pentru siturile neafiliate cu care acesta ar putea fi legat, pentru materialele postate pe acest sit de către alte persoane decât cele autorizate de ARGUMENT și își rezervă dreptul de a solicita sancționarea conform legislației în vigoare orice acțiune de acest tip, care nu are acordul său prealabil.

ARGUMENT sau terțe părți pot furniza autorizat, prin intermediul sitului, legaturi (“link”-uri) către alte pagini sau resurse World Wide Web. ARGUMENT nu garantează, nu este și nu poate fi făcut responsabil în nici un fel de disponibilitatea acestora, de forma, conținutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe siturile respective. ARGUMENT nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de siturile respective.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de ARGUMENT prin intermediul sitului, intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.

ARGUMENT isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace contactarea si utilizarea acestui sit si de a de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate, daca exista dovada ca scopul este distrugerea sau alterarea sitului, a continutului sau securitatii acestuia sau incercarea de a ataca sau discredita ziarul online ARGUMENT, produsele, serviciile si angajatii acestora.

Orice eventual litigiu in legatura cu acest sit este de competenta instantelor de drept comun din Romania.

3. REGULI DE UTILIZARE:

Nu sunt permise:

– copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest sit;

– incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui sit, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;

– incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua ARGUMENT sau a retelei ARGUMENT sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua ARGUMENT care nu sunt publice, fara autorizatie;

– încercarea de a interveni în funcţionarea serverelor de hosting sau în reţeaua ARGUMENT prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin “flooding” sau “DOS”.

– folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul sitului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fără acordul scris al posesorilor acestor adrese.

– introducerea, în cadrul comentariilor la articole, a adreselor web ale altor publicaţii sau situri, sau a adreselor de e-mail altele decât cea a semnatarului comentariului respectiv.

– comentariile care nu au nici o legătură cu subiectul articolului, sau cele care conţin obscenităţi, instigări la violenţă sau ură. De asemenea, şi plasarea mai multor comentarii cu acelaşi conţinut la un articol sau la mai multe articole, cu scopul de a atrage atenţia asupra lor (intoxicarea cu comentarii).

Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine răspunderea civilă sau penală. ARGUMENT va investiga faptele care implică asemenea încălcări, cooperând cu autoritîţile pentru prevenirea sau împiedicarea unor astfel de încălcări.

4. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

ARGUMENT isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui sit, cu sau fara o notificare prealabila.

ARGUMENT nu este raspunzator fata de utilizator, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul sitului.

ARGUMENT poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a sitului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest sit si nu au caracter retroactiv.

5. ABSOLVIREA DE RASPUNDERE

Acceptand sa utilizati acest sit, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti ca sunteti de acord cu urmatoarele:

– utilizarea sitului se face pe propria raspundere. ARGUMENT se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la, garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

ARGUMENT nu ofera nici o garantie ca:

– informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra

– serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori,

– rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor sitului vor fi corecte sau de incredere,

– calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul sitului, va satisface toate cerintele

– orice eroare de program va fi corectata.

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza situl sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului sitului.

Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la situl ARGUMENT sau prin intermediul serviciilor sitului, nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in Termenii si conditiile de utilizare.

6. LIMITAREA RASPUNDERII

ARGUMENT nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca ARGUMENT a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor sitului;

– costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin/ de pe situl ARGUMENT;

– acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;

– declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor sitului;

– orice alta problema legata de serviciile sitului.

Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe sit, postat de ARGUMENT, de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa dbuta@argument-cs.ro.

Pentru sectiunile sitului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. ARGUMENT isi rezerva dreptul de a nu face publice acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

Acest sit este oferit in aceasta forma fara alte garantii. ARGUMENT nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui sit sau ale continutului sau.

7. CONFIDENTIALITATE SI INFORMATII PERSONALE

Informatiile personale puse la dispozitia sitului ARGUMENT pentru a putea primi sau utiliza unele servicii sunt protejate in conditiile legii Legea 677/2001.

Prin completarea campurilor din formularele de inregistrare on-line utilizatorii sunt de acord ca datele personale pe care le inregistreaza sa intre in baza de date ARGUMENT si sa primeasca mesaje cu privire la cu privire la produse si servicii, promotii , concursuri sau orice alte actiuni editoriale si de marketing desfasurate în viitor de catre ARGUMENT si de partenerii sai agreati.

Dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul are la dispozitie un cont pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra parolei asociate accesului la serviciile www.argument-cs.ro, conditionate de logare.

Utilizatorul este in intregime responsabil de toate informatiile care sunt facute publice din contul sau. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, ARGUMENT nu isi asuma nici o responsabilitate fata de consectintele care pot aparea.

La solicitarea explicita a utilizatorului adresata la dbuta@argument-cs.ro, ARGUMENT se obliga sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime si sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, în mod gratuit, datele personale conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ARGUMENT se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.

ARGUMENT nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.

ARGUMENT nu-si asuma nici un fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe oricare dintre paginile ARGUMENT.

Politica sitului www.argument-cs.ro este de a nu accepta sau de a nu lua in consideratie materialele nesolicitate. Daca utilizatorii sitului trimit astfel de materiale, ARGUMENT isi rezerva dreptul de a considera aceste materiale neconfidentiale si lipsite de protectia drepturilor personale sau de proprietate. Astfel de materiale si drepturi devin proprietatea ARGUMENT, libera de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi utilizate in orice scop de catre ARGUMENT, fara fara obligatia de a acorda compensantii pentru utilizarea lor.

Identitatea utilizatorilor nu va fi dezvaluita in cazul in care, prin informatiile postate, acestia ar putea fi puşi în pericol. La inregistrare, utilizatorii au posibilitatea sa aleaga numele de utilizator (username) si parola (password). Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje.

www.argument-cs.ro foloseste “cookies” pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu contin nici un fel de date personale ale utilizatorului si nu prezinta risc in cazul in care sunt interceptate de terte parti. Daca browser-ul este configurat sa nu le accepte, anumite pagini pot sa nu functioneze partial sau in totalitate.

Pe situl www.argument-cs.ro pot fi prezente reclame si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informatiile furnizate unor pagini externe nu se afla sub controlul ARGUMENT si orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

Termenii şi condiţiile de utilizare menţionate mai sus se aplică şi pentru buletinul de ştiri transmis zilnic via email.

ARGUMENT isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe sit.