Luminiţa Jivan, despre cei excluşi din PSD: „Nu s-au aliniat liniei partidului“

LUMINITA JIVAN

Într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, a explicat că ceea ce s-a întâmplat astăzi în BPJ şi CEx Caraş-Severin a fost excludere şi nu demitere, ceea ce înseamnă că toţi cei cinci consilieri judeţeni şi-au pierdut calitatea de membru de partid. Jivan a mai spus că decizia a fost luată în condiţiile în care noul cod administrativ prevede ca la consilieri locali sau judeţeni să se meargă pe procedura veche până la alegerile viitoare.

Jivan a explicat şi motivele care au dus la o sancţiune atât de severă: „În cazul celor doi consilieri judeţeni din zona Moldova Nouă, Victor Tiugan şi Nicolae Gubandru, au exisatat nemulţumiri din partea organizaţiilor locale referitoare la activitatea depusă de aceştia în Consiliul judeţean. Nu au trecut pe acolo, nu au discutat cu oamenii, iar aceştia nu au simţit susţinerea lor. Legat de excluderea celorlalţi doi consilieri judeţeni din zona Reşiţa, Lenuţa Ciurel şi Gabriel Dinu se ştie că nu s-au aliniat liniei partidului şi au adus prejudicii grave imaginii PSD, preşedintelui partidului şi prim-ministrului. Domnul Flavius Nedelcea (vicepreşedinte al Consiliului judeţean, n.r.), cel de-al cincilea exclus, a hotărât să nu se supună partidului, a hotărât să conteste decizia majorităţii. În cazul său, pur şi simplu a fost vorba de o decizie luată de majoritatea CEx şi a Biroului Permanent Judeţean, pentru că ne dorim o mai bună colaborare cu consiliul judeţean. Ne dorim un Consiliu judeţean, care este politic, cât se poate de profesionist, de performant pentru că, din păcate, cetăţenii acestui judeţ nu pot să spună că în momentul de faţă în Consiliul judeţean se face performanţă“, a mărturisit Luminiţa Jivan.  

Cei cinci excluşi pot să conteste decizia luată împotriva lor, adresându-se inclusiv instanţei. Preşedintele PSD Caraş-Severin spunea că, în mod normal nici unul dintre ei nu ar mai trebui să facă parte din Consiliul judeţean începând cu şedinţa din luna septembrie, iar o sentinţă a instanţei nu s-ar justifica în acest moment, întrucât hotărârea de excludere a fost luată cu majoritate de voturi atât în BPJ cât şi în CEx Caraş-Severin.