Primarul Torma e sarcastic: Moldova Nouă a dat votul PSD! PSD să respecte acest vot!

TORMA 1

Primăria Moldova Nouă a depus la Comisia Naționala de Strategie şi Prognoză unul dintre cele mai importante proiecte pentru oraşul de la Dunăre. Potrivit spuselor primarului Adrian Torma, este vorba despre proiectul „Reabilitare şi modernizare străzi în Orașul Modova Nouă”, valoarea sa fiind de 24.049.053,01 lei, aproximativ 5.000.000 euro.

Vor fi reabilitate un număr de 33 de străzi, pe o lungime de 12,59 kilometri, termenul de implementare fiind de 30 de luni. În cadrul proiectului vor fi reabilitate caile de rulare, cu strat de asfalt, căile pietonale, precum şi canalizarea pluvială.

În Moldoviţa vor fi refăcute toate străzile laterale; în Boşneag, Strada Minierilor, inclusiv anexele de la acestă stradă; în Macesti – toate străzile interioare; în Moldova Veche – 90% din străzile aferente satului şi în Orașul Nou – principalele străzi care nu au alta posibilă finanţare.

Primarul Torma explică de ce nu sunt şi alte străzi incluse în acest proiect. Strada Dunării, aferentă Oraşului Nou, este parte dintr-un proiect depus pe fonduri Europene; DJ571 – porțiunea de la intersecția cu DN şi pana la curmătura de la Moldovita, care include şi o parte din străzile N. Bălcescu, până la primărie, şi 1 Decembrie 1918 și DJ571A, care traversează Moldoviţa – este parte dintr-un proiect depus de Consiliul Județean în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă pe fonduri europene, în timp ce străzile laterale din Boşneag sunt parte dintr-un proiect depus pe FRDS şi care se află în faza de analiză.

„Sper ca Guvernul României să finanțeze acest proiect important pentru Moldova Nouă. Sper ca votul masiv acordat PSD-ului de către cetăţenii din Moldova Nouă la alegerile parlamentare, cât şi la alegerile europarlamentare, să îşi dovedească eficienţa şi respectul guvenului şi să va pot anunța cu bucurie semnarea acestui proiect important. În calitate de primar consider că mi-am făcut datoria şi aştept cu mare nerăbdare să ne punem pe treabă.

Țin să mulțumesc consilierilor locali din PNL, PSD, Uniunea Sârbilor şi ALDE, care au participat activ la întocmirea acestui proiect. Din păcate, consilierii locali ai Partidului Verde au boicotat acest proiect din ordinul «eternului candidat perdant», arătând lipsă de respect la adresa celor care le-au acordat votul. În concluzie: Moldova Nouă a dat votul PSD! PSD să respecte acest vot!”