La Caransebeş, liberalii câştigă bătălia pentru Transal Urbis

consilieri aga

Trei puncte de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Caransebeş de joi, 25 aprilie, anunţau cel puţin discuţii aprinse între aleşii liberali şi cei social-democraţi din legislativul municipiului. Este vorba despre proiectele de hotărâre iniţiate de viceprimarul Marius Isac, fiecare făcând referire la înlocuirea unui membru în Adunările Generale ale Acţionarilor de la SC Transal Urbis SRL, SC Pol-Com SRL şi SC Gugulania Land SRL.

Reacţia lui Marius Isac vine după ce, în şedinţa din 27 februarie, liberalii Ioan Pop şi Toma Tămăşilă au votat în favoarea grupului PSD din Consiliul local, ceea ce le-a permis social-democraţilor să-şi impună câte un membru în AGA celor trei societăţi de care am amintit, deţinând, astfel, majoritatea în respectivele structuri.

Mişcarea viceprimarului Marius Isac i-a lăsat pur şi simplu în ofsaid pe social-democraţi, deoarece aceştia nu aveau nicio posibilitate să se opună, grupul lor numărând doar cu şapte consilieri, doi absentând de la şedinţă, în timp ce, de partea cealaltă, toţi cei zece liberali au fost la post.

În cazul SC Transal Urbis SRL, consilierii şi-au exprimat opţiunea pe buletinele de vot, rezultatul acestuia fiind că şeful grupului PSD, Florin Bogdea, a fost înlocuit în AGA cu liberala Maria Poneţchi.

În Adunarea Generală a Acţionarilor SC Pol-Com SRL, în locul lui Ioan Pop, cel care a fost exclus din PNL, a fost ales, prin acelaşi procedeu al buletinului de vot introdus în urnă, noul consilier liberal Alexandru Stănescu.

Lucrurile s-au complicat atunci când a venit vorba de AGA SC Gugulania Land SRL, când s-a urmărit înlocuirea aceluiaşi Florin Bogdea cu un liberal, însă cum Ciprian Brancu făcea parte şi din comisia de numărare a voturilor, la presiunea social-democraţilor, Marius Isac a retras proiectul de pe ordinea de zi, urmând ca el să fie discutat într-o şedinţă viitoare.

Până una-alta, însă, liberalii au redobândit controlul asupra SC Transal Urbis SRL, o Adunare Generală a Acţionarilor urmând să aibă loc în prima decadă a lunii mai, după cum au susţinut în şedinţă consilierii PSD.