Liberalii, speriaţi de traseismul electoral generat de vizele de flotant

Popa si Dunca e1602406978994

Primarul Ioan Popa și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca, au susținut astăzi o conferință de presă la Reșița. Încă din start, aceștia au atras atenția asupra unui fenomen pe care l-au denumit turism electoral.

„Vreau să fac un apel foarte ferm și serios către cei care au în minte idea de a face viză de flotant în unele localități, cum s-a mai întâmplat, a spus primarul Ioan Popa. Având în vedere că Reșița gestionează mai multe UAT-uri din punct de vedere al evidenței populației, eu îmi amintesc că în 2016, după alegeri, am solicitat doamnei Miulescu, la vremea respectivă, să îmi dea toate migrațiile de persoane de la Brebu Nou, de la Valiug, Soceni, ca să vedem ce s-a întâmplat, și am descoperit cu indignare și cu stupoare, după vreo patru-cinci luni după alegeri, că pe Brebu Nou au intrat circa 100-120 de persoane pe viză de flotant, într-o localitate care avea în mod curent 86 de locuitori, deci mai mult decât dublu!”, a mai spus Popa.

Liberalii spun că asemenea încercări de a influența alegerile s-ar putea repeta, dar că PNL este pregătit de plângeri penale la DIICOT.

„Împreună cu colegii de la juridic, cu Ovidiu Rădoi, cu Dan Stan, avertizăm foarte ferm că vom studia ce se întâmplă în această perioadă cu vizele de flotant pe toate aceste UAT-uri. Am transmis să mi se comunice zilnic situația cu flotanții și, în cazul în care vom identifica mișcări de trupe și tendințe de a modifica electoral un UAT, vom face plângeri penale pentru constituire de grup infracțional în scopul de a deturna rezultatul unor alegeri într-o localitate”, a mai explicat edilul Reșiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − seven =