S-a schimbat raportul de forţe în Consiliul Local Caransebeş! Liberalii au ajuns la mâna pesediştilor

consiliu vot

Dacă schimbarea raportului de forţe în Consiliul Local Caransebeş s-a văzut încă din momentul în care, în şedinţa din 27 februarie, a fost vorba despre aprobarea hotărârii privind modificarea salariilor angajaţilor Primăriei, în sensul că, deşi nouă consilieri liberali s-au abţinut, totuşi, unul, respectiv Ioan Pop, a votat alături de social-democraţi, astfel încât proiectul a trecut, starea de lucruri a fost confirmată de următoarele două proiecte de hotărâre puse în discuţie.

Este vorba despre cele aflate peste ordinea de zi a şedinţei, ambele privind înlocuirea consilierului liberal Toma Tămăşilă din calitatea de reprezentant al municipiului Caransebeş în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC „Transal Urbis” SRL, respectiv la SC „Gugulania Land” SRL.

Liberalii erau siguri că înlocuitorul va fi din tabăra lor, însă, la solicitarea liderului grupului social-democrat, Florin Bogdea, s-a trecut la desemnarea acestuia prin vot. Propunerea PNL pentru SC „Transal Urbis” a fost Maria Poneţchi, în timp ce social-democraţii l-au propus pe Ioan Bădeţ. În urma votului secret, a fost desemnat în AGA Ioan Bădeţ, care a primit 10 voturi, Maria Poneţchi doar 8, iar un vot a fost declarat nul, ceea ce înseamnă că, din tabăra liberală, un consilier a votat pentru propunerea PSD, iar unul, probabil, şi-a anulat votul.

Aceeaşi a fost situaţia şi în cazul AGA de la SC „Gugulania Land” SRL, unde social-democratul Florin Bogdea a adunat 10 voturi, liberalul Vasile Rafa – 8, iar un vot a fost declarat, din nou, nul.