Sondajele ca sondajele. Liberalii cărăşeni spun că sunt peste social-democraţi

MV OCT1

Având în vedere faptul că 2019 este anul cu două rânduri de alegeri – europarlamentare şi prezidenţiale – care deschid calea celor de anul viitor, partidele se pregătesc intens în vederea importantelor examene cu care se vor confrunta. Sondajele fac parte din aceeaşi strategie, fiecare încercând să afle unde se situează pe eşicherul poliric în acest moment. Este ceea ce au făcut liberalii la sfârşitul anului trecut.

O delegaţie liberală cărăşeană, alcătuită din secretarul general Ovidiu Rădoi, viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica, city managerul Municipiului Caransebeş, Andrei Ungur, primarul din Băile Herculane, Cristian Miclău şi viceprimarul Caransebeşului, Marius Isac, a fost prezentă la Bucureşti. Împreună cu liderul PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, aceasta s-a întâlnit cu conducerea partidului şi Ludovic Orban.

De ce a fost delegaţia la Bucureşti? Ne-o spune chiar senatorul Vela: „S-a prezentat de către conducerea partiudului, de domnul preşedinte Orban şi de vicepreşedintele regional, Gheorghe Falcă, rezultatul sondajului de opinie efectuat de către PNL în lunile octombrie şi noiembrie 2018, cu referire la datele din judeţul nostru. Pot spune că filiala Caraş-Severin stă foarte bine, are cel mare potenţial din Regiunea Vest, iar Regiunea Vest stă cel mai bine la nivelul ţării. Rezultatele sondajului după şedinţa de joi, 21 februarie, când domnul vicepreşedinte Gheorghe Falcă va prezenta Biroului Judeţean al PNL sondajul prezentat astăzi la Bucureşti.“

Potrivit sondajului, PNL este primul partid în Caraş-Severin, cu trei procente peste PSD, undeva la 34%, în timp ce la Regiunea Vest, 36% din populaţie ar vota cu PNL, dacă mâine ar avea loc alegerile locale şi generale.