Parlamentarii germani sunt impresionaţi de culturile ecologice din judeţul nostru

Parlamentarii germani

O delegație a Parlamentului landului Baden-Württemberg a fost primită astăzi, 2 mai, de către președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și prefectul Matei Lupu. Membrii delegației germane, care sunt de mai multe zile în Caraş-Severin, fac parte din Comisia pentru mediul rural și protecția consumatorului. Pentru că, domeniile de interes propuse au fost cel agricol, viticol, creșterea animalelor, în special sectorul ovinelor și rezervațiile naturale, la întâlnirea de la sediul Palatului Administrativ au participat și reprezentanții mai multor instituții deconcentrate din județ.

Președintele CJ, Silviu Hurduzeu, a prezentat potențialul județului Caraș-Severin, după care a  urmat de o scurtă descrierea a landului Baden-Württemberg susținută de domnul Martin Hahn, dar și de schimburi concrete de informații privind provocările pe care cele două regiuni le întâmpină, fie că este vorba despre depopularea satelor bănățene, mobilitatea tinerilor sau felul în care populația, germană sau română, resimte efectele schimbărilor climaterice.

„Domnul Martin Hahn, șeful delegației germane, a afirmat, cu acest prilej, că vizita pe care a făcut-o în mediul rural, în special, alături de colegii săi, a fost una de bun augur, fiind impresionați de culturile ecologice de soia, de floarea soarelui, de culturile mari, ecologice, dar și de faptul că animalele sălbatice trăiesc încă în număr mare în mediul lor natural. Dacă în Germania primăverile devin din ce în ce mai «mute», în România acest lucru nu se întâmplă, iar ca dovadă stau și numărul mare de stupi văzuți în Caraș-Severin“, se arată în comunicatul de presă al Consiliului judeţean.

Concluzia asupra căreia s-a convenit este că multe dintre problemele discutate sunt comune celor două regiuni și trebuie rezolvate împreună, la nivel european.

Întâlnirea de astăzi a reprezentat un prim contact, președintele Silviu Hurduzeu exprimându-și angajamentul pentru o viitoare colaborare.