Drumurile spre zonele turistice ale judeţului vor arăta bine anul acesta! Ne asigură conducerea D.D.J.

DRUM JUD

Consilierii judeţeni cărăşeni au aprobat Programul lucrărilor de drumuri judeţene pe 2019. Pentru decontarea cheltuielilor pe drumurile judeţene din sume defalcate din TVA, Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin a propus alocarea a 18,9 milioane de lei. Cea mai mare sumă, 14,3 milioane de lei, este destinată pentru lucrările de întreţinere periodică, curentă şi comună pe 30 de drumuri judeţene.

Directorul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Gabriel Stika, a făcut câteva precizări în acest sens: „În principal ne-am axat atenţia pe drumurile care după perioada de iarnă au o stare de degradare evidentă, aici aş include drumurile pietruite care au avut cel mai mult de suferit, dar, în acelaşi timp ne gândim că începe sezonul cald şi zonele turistice ale judeţului ar trebui să aibă o infrastructură  bună şi atunci aş putea să vă spun că una dintre priorităţile pe care le avem o reprezintă DJ 571, cel care leagă drumul naţional de zona Cheilor Nerei. Se mai are în vedere Semenicul cu Prislop-Semenic, executăm lucrări şi pe tronsonul Prislop-Slatina Timiş. Vom avea lucrări de plombare pe DJ 683, Zăvoi-Poiana Mărului, şi DJ 680 A Telescaun-Muntele Mic“.

Stika a mai spus că în curând vor începe lucrările într-o altă zonă turistică, Valea Timişului-Vîrciorova. E vorba de investiţii pe PNDL pe ruta Maciova-Ciuta-Obreja, dar şi de continuarea  lucrărilor pe tronsonul Maciova-Peştere-Tincova-Sacu, apoi lucrări de modernizări de la Constantin Daicoviciu până la Zorlenţu Mare. Vor fi demarate lucrările de întreţinere şi plombare pe tronsaoanele Dalboşeţ-Şopotu Vechi, Şopotu Vechi-Gîrbovăţ, Bozovici-Dalboşeţ, iar dup 6 mai pe tronsonul Dalboşeţ-Şopotu Nou-Stancilova-Cărbunari.

Referindu-se la drumul care leagă DN 6 de Văliug, Stika a declarat: „Transalpina este pe bani guvernamentali, în urma calamităţilor. Din câte ştiu, s-au făcut două recepţii parţiale pe acele lucrări, fondurile sunt epuizate în proporţie de aproximativ 80%, ne aflăm în procedura de suplimentare de bani de la Consiliul Judeţean deoarece banii primiţi prin OUG pentru calamităţi nu au fost suficienţi“. (Foto: ziuadevest.ro)