Deputata Valeria Schelean-Şomfelean explică de ce vrea preşedintele referendum

Valeria Schelean MARTIE 2019 1 e1593697894354

Dacă PSD şi ALDE nu agreează ideea referndumului pe legile Justiţiei, dar cei din Opoziţie sunt de partea lui Klaus Iohannis, pe considerentul că independenţa Justiţiei reprezintă un lucru fundamental într-un stat de drept.

De aceeaşi părere este şi deputata PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, care respinge suspiciunile apărute în spaţiu public referitoare la ce se urmăreşte prin organizarea acestui referendum naţional, suspiciuni lansate şi alimentate de către cei de la Putere.

„Mesajele majorității parlamentare PSD-ALDE, în sensul că referendumul anunțat de către președintele Klaus Iohannis ar fi o încercare de mobilizare a cetățenilor la vot pentru alegerile europarlamentare, sunt total nefundamentate. Președintele Klaus Iohannis s-a arătat constant îngrijorat de modificările «nocive» aduse legilor Justiției de către actuala majoritate parlamentară, reglementări legislative criticate inclusiv la nivel european și care au generat proteste în rândul magistraților. Menținerea independenței Justiției este o problemă de interes național și, cu siguranță, întrebarea ce va fi adresată cu ocazia referendumului va viza un aspect ce frământă în momentul de față cetățenii României“, a mărturisit deputata PNL de Caraş-Severin.