Paul Purea: „Încercarea de schimbare a lui Ionuţ Popovici este expresia unei răzbunări“

P. PUREA MARTIE 2019

Paul Purea, consilierul judeţean PMP, a comentat ironic încercarea liberalilor de a-l schimba pe colegul său din partid, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. El a perceput tot ce s-a întâmplat „Ca o glumă. O glumă aiurea“. În opinia sa, Consiliul judeţean nu avea şi nu are nevoie de asemenea discuţii ori proiecte. Purea consideră că sunt destule de făcut în judeţul nostru, în toate domeniile, ca să nu ne întoarcem mereu la schimbarea cuiva din funcţie şi înlocuirea cu altul, doar să fie pe placul conducerilor de partid.

„Din partea liberalilor nu au fost argumente reale pentru o astfel de schimbare. După mine, schimbarea a unui vicepreşedinte de Consiliu judeţean trebuie să fie o treabă foarte, foarte serioasă. Ca să o spun direct, nu a fost decât o plătire de poliţă, expresie a unei răzbunări la ceea ce s-a întâmplat, de fapt, în 2016, la constituirea conducerii actualului Consiliu judeţean. De ce tocmai acum? Foarte simplu. Liberalii au văzut o «luminiţă», o «luminiţă» verde la capătul coridorului şi au crezut că trebuie să acţioneze imediat. Pe ei, pe liberali, într-un fel, nu-i condamn în demersul dumnealor. Trebuiau să-şi depresurizeze tensiunea pe care o au şi o poartă în cap de atâta vreme, dar aş fi fost foarte supărat dacă acest demers ar fi fost acceptat. Dacă pentru liberali, repet, ar fi fost o treabă cât de cât justificată, pentru pesedişti nu ar fi fost decât o chestie de caracter şi de demnitate. Cum să îl dai afară pe cel ce ţi-a oferit toate posibilităţile timp de trei ani?“, a mărturisit vicepreşedintele PMP Caraş-Severin.

Paul Purea a nuanţat răspunsul la întrebarea dacă nu cumva a existat o colaborare între cele două partide, însă crede categoric, că „A fost o uşoară încuviinţare, (din partea PSD) că altfel nu cred că liberalii şi-ar fi permis aşa ceva, în condiţiile în care pentru această schimbare aveau nevoie de două treimi din totalul votului or ei sunt doar 13 consilieri“.