PSD aruncă informaţii false în spaţiul public, este de părere Valeria Schelean-Şomfelean

48428836 1483802501752403 6347780166760005632 n

Valeria Schelean-Şomfelean, deputat PNL în Parlamentul României, critică metodele prin care Partidul Social Democrat denigrează activitatea actualului guvern în privinţa combaterii coronavirusului. Ea se referă în primul rând la faptul că una dintre acuzaţiile PSD lansate în spaţiul public, cu privire la „testarea insuficientă și contra cost”, face abstracție de faptul că România a depășit rata de testate a multor state europene, raportat la 100.000 de locuitori.

În sprijinul aceste afirmaţii, deputata PNL spune că „numărul de teste realizate rezultă din algoritmul de testare și depinde de rata de răspândire a virusului, metodologia fiind stabilită de experții în sănătate publică”.

„Guvernul PNL a depus constant eforturi pentru creșterea capacității de testare și a reușit să facă acest lucru. Dacă la începutul crizei sanitare capacitatea de testare era limitată la câteva sute de teste pe zi, sub o mie, acum avem capacitatea și realizăm zilnic peste 20 de mii de teste. Spre exemplu, potrivit datelor din data de 31 iulie, în 24 de ore au fost realizate 22.767 de teste”, mai adaugă Valeria Schelean, precizând că în continuare se fac eforturi pentru creșterea capacității de testare.

Cealaltă informație falsă propagată în spațiul public de către PSD, la care se referă deputata, este aceea că guvernul cere bani pe teste. „Nicio persoană care este testată în baza protocolului medical nu plătește testul. Se plătesc doar testele realizate la operatori privați, la cererea persoanelor care nu se încadrează în definiția de caz, dar doresc totuși să își facă testul”, afirmă Valeria Schelean-Şomfelean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 13 =