Valeria Schelean-Şomfelean: „PSD a dat dovadă de cinism și iresponsabilitate politică”

Deputata liberală Valeria Schelean-Şomfelean a afirmat recent, într-o emisiune televizată, că, prin votul exprimat în comisiile de specialitate, referitor la rectificarea bugetară, Partidul Social Democrat a dat dovadă de cinism și iresponsabilitate politică. Ea mai spune că parlamentarii PSD „au angajat din pix o cheltuială de circa 65 de miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național, deși România și întreaga lume se află într-o criză economică generată de epidemia de coronavirus”.

În continuare, Valeria Schelean a mai vorbit despre majorarea pensiilor cu 14 la sută de către guvernul liberal, afirmând că decizia de majorare s-a făcut pe baza analizelor şi studiilor de impact, dar şi luând în calcul resursele efective de care dispune ţara.

„În ultimele luni, în ciuda scăderii veniturilor la buget, în ciuda crizei economice globale, Guvernul PNL a găsit resursele pentru a crește pensiile, pentru a crește alocațiile, pentru a aloca bani suplimentari autorităților locale, dar și pentru a susține eficient lupta cu epidemia. Viziunea PNL este că veniturile românilor trebuie să crească în mod echilibrat, pentru toate categoriile. După ce economia își va reveni, cu siguranță se vor găsi soluții pentru majorările pe care știm că pensionarii le doresc și le așteaptă”, a mai afirmat deputata liberală.

Referitor la demersul parlamentarilor PSD, Valeria Schelean a mai adăugat că acesta contravine și jurisprudenței constante a Curții Constituționale. „CCR a decis că în Parlament nu se pot lua decizii care pun în dificultate finanțele publice ale țării, decizii care riscă să arunce țara în haos. PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =