Valeria Schelean-Şomfelean, despre PSD-ALDE: „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea!“

VALERIA SCHELEAN 1

În cadrul unei emisiuni televizate, deputata PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean şi-a exprimat opinia despre modificările pe care le pregătește Guvernul la Legea referendumului, prin adoptarea unei Ordonanțe de urgență.

„Cred că disperarea PSD-ALDE, de face orice fel de «ajustări» pentru a se asigura că referendumul nu va fi validat din lipsă de cvorum, este ilustrată cel mai bine de vorba «cine sapă groapa altuia, cade singur în ea»!

După ultimul referendum, organizat în anul 2012 pentru demiterea președintelui, legislația în materie a suferit modificări, iar pragul necesar pentru validarea referendumului a fost scăzut. Acum, din teama profundă că acest prag redus ar putea să ducă la validarea referendumului pe justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis, se caută orice variante alternative, inclusiv cu nesocotirea recomandărilor venite din partea Comisiei de la Veneția, de a nu modifica legislația cu un an înaintea scrutinului“, a ţinut să spună deputata liberală.

Valeria Schelean-Şomfelean consideră că prin aceste modificări, PSD-ALDE dorește să îi interzică Președintelui României orice implicare în campanie, pe tema referendumului organizat de acesta.