S-au încheiat Serbările Cetăţii la Caransebeş

serbarile cetatii 8

După ce în prima zi, joi, 15 septembrie, la Serbările Cetăţii, caransebeşenii au avut parte de o seară folclorică de excepţie, în care vremea a ţinut cu ei şi pe scenă au oferit recitaluri de cea mai înaltă ţinută Olanii, Ţunea Band, Stana Stepanescu şi Luci Dugă, vineri gugulanii nu au mai avut acelaşi noroc, vremea fiindu-le potrivnică atât lor, cât şi artiştilor DJ Mr. X, folkistei Anne-Marie Szaniszlo din Caransebeş, DJ Bianca şi Natalia, lui Cristi Iakab şi trupei The Road Band, Mirunei Iova, care, de câţiva ani, locuieşte la Bucureşti, şi reşiţeanului Dean Bowman, spectatorii venind, chiar şi în aceste condiţii vitrege, în Parcul Teiuş.

Nici seara de sâmbătă nu a adus o îmbunătăţire a condiţiilor meteo, astfel că recitalurile oferite de cei mai aşteptaţi artişti s-au desfăşurat pe o ploaie de toamnă autentică. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe caransebeşeni să vină şi aşa în număr mare pentru a-i asculta şi a cânta, în cea mai mare parte a timpului, cu Fely şi cu Carla’s Dreams, aflaţi la prima lor prezenţă în muncipiu, cu toţii respectându-şi statutul şi oferind un spectacol de cea mai bună calitate.

Duminică, în ultima zi a manifestării, au evoluat DJ Mr. X şi DJ Locodam, Vibe şi Ionuţ Galani, şi a avut loc un moment de acrobaţii cu foc susţinut de Amor Flammis, totul încheindu-se cu lansarea de lampioane.

În tot acest timp, micii comercianţi de produse culinare au fost și ei prezenţi în Parcul Teiuş. De la standurile acestora, caransebeşenii şi invitaţii lor au putut achiziţiona de la produse alimentare ecologice, precum preparate tradiţionale din carne de porc sau pui la grătar şi ceaun, iahnie de fasole cu afumătură, peşte prăjit, mămăliguţă cu brânză, smântână şi „soldăţei” de slăninuţă prăjiţi, legume gătite sau murate, dulciuri, cozonaci, siropuri şi gemuri bio, băuturi răcoritoare şi alcoolice, porumb fiert, salam de biscuiţi, langoşi, clătite, plăcinte şi ciocolată de casă, gogoşi glazurate, precum şi kurtos kalacs, şi în acest an „vedetele” tradiţional-culinare fiind Micii de Deva, până la articole de îmbrăcăminte sau jucării de tot felul. De la serbări nu au lipsit, fireşte, nici tiribombele, maşinuţele sau toboganele pentru cei mici, aşa că toată lumea a avut asigurate toate condiţiile pentru a se simţi cât mai bine. (Foto: Dodi Mihai)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =