Felix Borcean: „Ca și în fotbal, prefer echipele mai mici, ele oferindu-ți un gust al victoriei incomparabil mai mare“

FB

În ciuda faptului că nu este sprijinit de partidul din care face parte, aflat la guvernare, Felix Borcean pare să rămână pe mai departe varianta cea mai bună pentru Primăria Caransebeș. O dovedește interesul manifestat de liderii unor formațiuni din județ, care l-ar vrea pe listele lor în alegerile locale din vară.

 În urmă cu câteva zile, Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin, mărturisea că Felix Borcean este „profilul ideal pentru PMP“. În opinia sa, actualul primar are câteva atuuri: este tânăr, vrea mult să se miște lucrurile în Caransebeș și nu este condiționat de această funcție, pentru că, spre deosebire de alții, el are o meserie, și încă una nobilă, cea de profesor, la care se poate întoarce oricând.

Replica lui Felix Borcean este una savuroasă: „Din păcate, sau din fericire, nici nu știu exact cum s-o interpretez, observ că toate partidele mă curtează, numai liberalii mei, prin vocea președintelui județean, își cer iertare caransebeșenilor pentru că m-au susținut, dar vin cu un lot de tineri lupi liberali, mai degrabă petrecăreți și simpatici. Din păcate, varianta liberală, pentru mine și pentru moment este imposibilă“.

Iar ca lucrurile să fie cât se poate de clare, Borcean dezvăluie numele partidului care îi va fi aproape în Campania de la alegerile locale din vară: „Cât despre celelalte oferte, mai directe sau mai voalate, nu pot decât să-mi confirme faptul că relațiile mele cu ceilalți lideri politici mai mici sau mai mari din județ au rămas nealterate, corecte și, pe alocuri, prietenești și așa îmi doresc să rămână. Aleg însă să evoluez alături de o echipă care eu consider că mi se potrivește cel mai bine, cea a USR, deși nu am încheiat încă nicio înțelegere oficială. Și la fotbal sau în alte sporturi prefer echipele mai mici, ele oferindu-ți un gust al victoriei incomparabil mai mare“.