Reșița, invitată să se alăture D 40, rețea de cooperare între principalele orașe din Balcani, inițiată la Istanbul

delegatie turca

Recent, la invitația Asociației NEVO Parudimos, o delegatie din Istanbul, Turcia a fost prezentă la Reșița pentru un schimb de experiență pe tema proiectelor de incluziune socială pentru romi și persoane defavorizate.

Delegația prezentă a fost formată din TULİN HADİ, Preşedinte al Adunării Pentru Cetățeni – Primăria İstanbul ( Chair of Istanbul Citizens’ Assembly), ELMAS ARUS, Membru în conducerea Adunării Pentru Cetățeni – İstanbul şi Preşedinte al Asociației ”Zero Discrimination” din İstanbul și YILDIZ İBRAM, Preşedinte al Asociației Româno-Turcă “Artă Fără Frontiere” cu sediul la Cernavodă şi Preşedinte al Asociației Arta şi Cultura İstanbul – IST SANAT.

„În prima zi, oaspeții noștri au vizitat orașul și zonele marginale, unde se derulează proiectele de integrare socială și îmbunătățire a condițiilor de locuire. În cea de-a doua zi, la Primăria Reșița a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat domnul Primar Ioan Popa, domnul Viceprimar Adrian Dacica, doamna Lidia Rosian și echipele GAL Reșița și Nevo Parudimos. S-a discutat despre proiectele aflate în implementare și despre derularea de proiecte comune prin care să se obțină si alte finanțări“, au declarat reprezentanții Primăriei Reșița.

Ioan Popa, edilul municipiului a prezentat proiectele derulate de municipalitate împreună cu ONG-urile din oraș și alți parteneri, în ceea ce priveste incluziunea grupurilor vulnerabile și în special cele legate de proiectul de modernizare a zonei Mociur, ce include demolarea unui bloc aflat în stare de risc și modernizarea blocului numărul 2, a grădiniței și a infrastructurii rutiere din zonă.

Cu această ocazie, TULİN HADİ a invitat Reșița să se alăture rețelei D 40, rețea de cooperare între principalele orașe din Balcani, inițiată de orașul Istanbul cu scopul de a dezvolta relațiile dintre comunitățile din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + one =