Primăria Caransebeş a inaugurat sistemul modern de ticketing pe transportul în comun

transport caransebes

La sfârşitul săptămânii trecute, la Caransebeş a fost inaugurat sistemul de ticketing care va funcţiona pe mijloacele de transport în comun din municipiu, fiind vorba despre o investiţie de 10.000 de euro.

Noul sistem funcţionează în baza unor carduri care au culori diferite, maro, galbene, albastre, şi se oferă gratuit unor categorii de persoane, cum ar fi cele cu dizabilităţi, pensionari, elevi sau celor cu venituri sub 2.000 de lei.

„ La urcarea în mijlocul de transport, există un dispozitiv care scanează cardul, iar dacă acesta este valabil, apare nume, prenume, perioada de valabilitate. Aşadar, acum plata se poate face şi cu acest card, dar şi cash, iar din luna februarie a anului viitor sperăm să facem şi economie de hârtie când vine vorba de bilet, plata să se poată face cu cod de scanare a POS-ului, adică biletul să poată fi cumpărat virtual, pe telefon. Sistemul este introdus pe toate autobuzele şi microbuzele care circulă la ora actuală în Caransebeş. Aş vrea să mai menţionez că acei călători care nu au card îşi pot face abonamente, care costă 50 de lei pe lună, nu e mult, înseamnă 1,6 lei pe zi, iar un bilet pentru o călătorie e 2 lei, şi se cumpără de la şoferul mijlocului de transport sau de la controlor”, a explicat Marius Vasilescu, şeful Secţiei Transport Public Local din cadrul Transal Urbis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + eighteen =