Percheziţii în Caraş-Severin. Doi italieni au ajuns în arest preventiv

DIICOT

La data de 14 august, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cetățeni străini, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată. S-a reținut faptul că, pe parcursul unui festival de muzică organizat pe raza județului Caraș-Severin, inculpații au comercializat, în mod repetat, doze-timbru LSD. De asemenea, în aceeaşi zi, în autoturismele celor doi inculpați au fost găsite și ridicate 188 de timbre LSD, aproximativ 7 grame ketamină, 10 grame canabis și sumele de 2.450 euro și 7000 lei.

O zi mai târziu, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Soluţia pe scurt dată de Tribunalul Timiş arată că: „În temeiul art. 226 C.proc.pen., raportat la art. 202 alin. (1), (2), (3) şi (4) lit. e) şi art. 223 alin. (2) C.proc.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara în dosarul cu numărul 293/D/P/2023. 1. Dispune arestarea preventivă a inculpatului MAZZOLA MATTIA, cercetat pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată, prev. de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin.(1) Cod penal (2 acte materiale), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.08.2023 până la data de 13.09.2023 inclusiv. 2. Dispune arestarea preventivă a inculpatului DI FELICE PASTOR MARCELLO, cercetat pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată, prev. de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin.(1) Cod penal (2 acte materiale), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.08.2023 până la data de 13.09.2023 inclusiv. Respinge solicitarea inculpaţilor de luare faţă de aceştia a măsurii controlului judiciar. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 alin. (1) C.proc.pen. dispune virarea sumelor de 680 lei cu titlu de onorariu avocat oficiu Aniţei Roberta pentru inculpat Di Felice Pastro Marcello şi 680 lei cu titlu de onorariu avocat oficiu Luca Flavia pentru inculpat Mazzola Mattia din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş. În baza art. 273 alin. 5 Cod procedura penală dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei special alocate a onorariului interpretului de limbă italiană Işfan Gabriela a sumei de 476 lei pentru serviciul de interpretare. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − one =