Descinderi în mai multe locații din Caraș-Severin într-un dosar de trafic internațional de arme și droguri (UPDATE)

diicot-plitisti

În această dimineață, mai multe percheziții au avut loc în Caraș-Severin la persoane bănuite de trafic de arme, droguri și valută falsă. Potrivit pressalert.ro, transporturile de arme veneau din Bulgaria pentru a fi revândute. Polițiștii de la Crimă Organizată au supravegheat primul transport spre Suedia și au reușit, cu sprijinul autorităților din țara de destinație, să blocheze ajungerea armelor la destinatari.

UPDATE, ora 13.20

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – BT Caraș – Severin, au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în județele Caraș – Severin, Timiș și Dolj, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, plasarea de monedă contrafăcută și contrabandă calificată, constând în introducerea și scoaterea din țară de arme letale și muniție aferentă. Vor fi puse în aplicare 30 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că liderii unui grup infracțional implicat în activități privind traficul de droguri de risc și de mare risc ar fi dezvoltat alte două grupări infracționale, una specializată în infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, iar cea de-a doua bănuită de infracțiuni din sfera falsului de monedă.

Unul dintre liderii grupărilor ar fi coordonat activitatea din penitenciar

Cele trei grupări aveau membri comuni și ar fi acționat independent, în scopul realizării activităților infracționale, pe trei paliere, palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport și depozitare, precum și palierul de acțiune stradală, care valorifică en-detail bunurile care făceau obiectul activității infracționale. Unul dintre liderii grupărilor și-ar fi continuat activitatea infracțională din interiorul unui penitenciar, în care a fost încarcerat pe parcursul cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit că grupul infracțional organizat implicat în trafic de droguri de risc și de mare risc ar fi procurat drogurile din străinătate și le-ar fi distribuit în Caraș-Severin și Timiș. Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate peste 5 kilograme de cannabis și mai multe doze de cocaină. Grupul infracțional organizat implicat în traficul internațional de arme și muniții ar fi acționat pe ruta Bulgaria-România-Suedia. Au fost confiscate trei arme scurte, tip pistol, modificate pentru tragere cu muniție letală și peste 600 de cartușe cu glonț.

Cel de-al treilea grup infracțional organizat implicat în activități din sfera falsului de monedă ar fi avut ca obiect plasarea de monedă din cupiură de 50 de euro, provenind din Bulgaria, în județul Caraș-Severin.
Membrii grupării ar fi recrutat diferite persoane, care ar fi plasat banii la diferite societăți comerciale, până în prezent, fiind documentate 5 plasări de monedă contrafăcută.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, acțiunea a fost realizată cu sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin și Biroului Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Colaborarea cu autoritățile suedeze a fost efectuată prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și ai grupărilor mobile de jandarmi Timișoara și Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − 3 =