Patru persoane au fost arestate preventiv în urma perchezițiilor de ieri

arestataus

Reprezentanții IPJ caraș Severin spun că în urma perchezițiilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, la data de 4 aprilie a.c., în județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Dolj, patru persoane, de cetățenie română și bulgară, au fost reținute.

Pe parcursul activităților au fost ridicate 45 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, 7 telefoane mobile, 5.800 de lei, 1.600 de euro, înscrisuri cu privire la tranzacții financiare și documente de proprietate privind autovehicule de lux, un cântar electronic de mare precizie, un dispozitiv conceput în vederea poansonării seriilor de sașiu, 2 dispozitive destinate identificării de aparatură de localizare sau interceptare prevăzută cu semnal GSM și 10 cartușe calibru 7,9 mm. – muniție letală, deținută ilegal. 

Au fost indisponibilizate două autoturisme, cu privire la care există suspiciuni rezonabile referitoare la autenticitatea documentelor deținute, respectiv modificarea seriilor de șasiu, iar astăzi, 5 aprilie, bănuiții au fost prezentați Tribunalului Caraș-Severin, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat în cauză de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală.

La activitățile desfășurate pe parcursul documentării infracționale, în această cauză, au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin- Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Poliția Orașului Oravița, Inspectoratului de Poliție Județean Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți, specialiști de la Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Regională Vamală Timișoara și Biroul Vamal de Interior Caraș-Severin și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =