Acțiune de amploare a DIICOT pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată

Patron calcat de mascati in timpul unor perchezitii e1585242871644

Astăzi, Poliția Română și DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează la nivel național 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

„În vestul țării, polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara acționează în cadrul a cinci dosare în care sunt investigate fapte de trafic de droguri și contrabandă. Polițiștii împreună cu jandarmii au descins în peste 60 de locații din județele Timiș, Arad și Caraș Severin. În unul dintre dosare este vizată o grupare specializată în contrabandă cu parfumuri“, scrie pressalert.ro.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.
Pentru Poliția Română și D.I.I.C.O.T., investigarea în mod constant a infracțiunilor de trafic de persoane și de minori, precum și a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + twenty =