Păstrăvi indigeni au fost eliberați în râurile din fonduri piscicole gestionate de Direcția Silvică Caraș-Severin

peste

Peste 20.000 de păstrăvi indigeni au fost eliberați în râurile de munte și toplițele amenajate pe râurile și pâraiele adiacente ale râurilor Higeg (Ocolul Silvic Teregova), Bistra și Șucu (Ocolul Silvic Oțelu Roșu), Pleșu (Ocolul Silvic Rusca Montană), Cerna (Ocolul Silvic Băile Herculane), toate fonduri piscicole gestionate de Direcția Silvică Caraș-Severin.

Puieții de păstrăv indigen provin din păstrăvăria Brădișor, din cadrul Direcției Silvice Vâlcea. Toplița este un loc special amenajat pe un pârâiaș, fiind o zonă de liniștire a apei destinată puieților de păstrăv, în vederea acomodării înainte de trecerea lor în apele cu debite mari.

Aceste acțiuni de repopulare cu puieți sunt necesare pentru creșterea eficienței acestor fonduri piscicole și pentru a compensa pierderile naturale înregistrate în urma fenomenelor de torențialitate și a acțiunilor răpitorilor specifici, în special vidra. Urmează ca la nivelul ocoalelor silvice care gestionează fonduri piscicole în apele de munte să fie îmbunătățite condițiile naturale de habitat a faunei piscicole pe râurile de munte, prin amenajarea de cascade podite și simple, pinteni sau praguri“, au transmis reprezentanții Direcției Silvice Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − seven =