Noi informații cu privire la poluarea de la Lupac

lupac poluare

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) revine cu noi informații privind poluarea accidentală de la deponeul de deșeuri Lupac.

„Echipele noastre au găsit și alte surse de levigat ce sunt deversate în râul Gelug. Acestea au fost identificate de ABA Banat în timpul monitorizării continue a apelor situate în aval de platforma Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Lupac. Astfel, în urma investigațiilor din avalul celulei de depozitare a deșeurilor, s-au descoperit infiltrații de apă puternic contaminate cu levigat provenit din deponeul de la Lupac“, au transmis cei de la ABA Banat.

Mai mult decât atât, ABA Banat supraveghează îndeaproape acțiunile de decontaminare până la eliminarea completă a substanței poluante. De asemenea, ABA Banat monitorizează calitatea apei din aval de Centru.

În 21 iunie, reprezentanți ai ABA Banat împreună cu angajați ai SGA Caraș-Severin s-au deplasat la sursa poluării accidentale de la Lupac și au identificat soluția de urgență pentru interceptarea infiltrației cu levigat și transportarea lui în bazinul de levigat al Stației de Epurare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor în vederea decontaminării.

S.C. Girexim Universal S.A. în calitate de operator al Centrului, sub supravegherea Consiliului Județean Caraș-Severin, proprietarul Centrului, a pus în aplicare soluția tehnică de urgență identificată de ABA Banat. Suplimentar, pentru a stopa deversarea de poluanți în râu, ISU Semenic a intervenit cu pompe pentru transferul levigatului din zonele periculoase către Stația de Epurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + ten =