Campania de împăduriri Primăvara 2021 este în plină desfășurare la Ocolul Silvic Bocșa Montană

impadurire bocsa

Ion Tabugan, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin, spune că pentru anul în curs sunt pevăzute lucrări de împăduriri de la Bocșa Montană pe o suprafață de 4,20 hectare, din care 2,10 hectare sunt împăduriri integrale și două hectare sunt lucrări de completare a regenerărilor.

„Lucrările au început la sfârșitul lunii februarie cu scosul puieților din pepinierele silvice, transportul și depozitarea la șanț a acestora, iar de la 1 martie au început lucrările în teren. Pentru această campanie sunt necesari  20.960  puieți, din speciile gorun, 8.850  bucăți, paltin de munte – 8.320, frasin 3.790 de bucăți. Acești puieți sunt produși în totalitate  în  pepinierele proprii ale ocolului silvic, existând și excedent pentru transferul de puieți către alte subunități  din  cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin. Valoarea totală a lucrărilor de împăduriri și completări pentru anul 2021 este de 34.984 lei, reprezentând valoarea puieților și a manoperei“, a mai precizat Tabuhan.

Potrivit Direcției Silvice Caraș-Severin, Ocolul Silvic Bocșa Montană, subunitate a Direcției Silvice Caraș-Severin administrează o suprafață de 11425,94 ha, din care paduri proprietate publică a statului 10734.94 ha și asigură serviciile silvice pentru păduri aparținând persoanelor fizice – 140.0 ha si unităților administrative-teritoriale – 551.0 ha. În prezent Ocolul Silvic Bocșa Montană este organizat în trei districte silvice, cu 19 cantoane silvice.

Harta interactivă și detaliată a tuturor șantierelor de împăduriri din pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată la următoarea adresă: https://bit.ly/38J77XZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =