Atac USR la deputatul Ion Tabugan. Se scot documente semnate în urmă cu 13 ani!

DOC ROMSILVA

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, ia atitudine ca urmare a declarațiilor domnului deputat Ion Tabugan, declarații conform cărora în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului nu se taie. Președintele USR vine cu un document semnat de deputatul Ion Tabugan în 2006, pe atunci director al Direcției Silvice Reșița, și Ion Șandru, directorul Parcului Național Semenic-Cheile Nerei.

Andrei Plujar susține că USR știe bine ce vorbește, pentru că: „Noi avem în echipă chiar pe fostul biolog de la Parcul Național Semenic-Cheile Carașului care a semnalat tăierile ilegale. Aceste tăieri au fost aduse la cunoștință membrilor Consiliului Științific al PN Semenic-Cheile Carașului, DNA-ului și instituțiilor abilitate pentru a pune în aplicare legea“.

Cu privire la „biblia” deputatului Tabugan, Andrei Plujar menționează că, persoana care întocmește amenajamentul trebuie să aibă în vedere legislația, iar dacă vorbim despre ariile protejate (parcuri naționale, naturale, rezervații), amenajistul trebuie să cunoască foarte bine categoriile funcționale.

„Din păcate, tocmai domnia sa vrea să desființeze rezervații, acestea fiind declarate ca zone cu valoare ridicată de conservare. Vorbim aici și despre rezervația Bârzăvița care a fost propusă să fie declarată rezervație științifică de către ICAS Timșoara (actualul Institut Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură). Cu toate acestea, un silvicultor de «talia» domnului Tabugan își dorește cu ardoare desființarea rezervației!”