Mocioalcă vede o alianță cu PSD, dar fără cei care „au băgat capul în poză cu Dăncilă și Dragnea“

Mocioalca si Ponta

Victor Ponta, președintele Pro România, și Ion Mocioalcă, secretarul general al acestei formațiuni politice, au vorbit la reșița despre posibilitatea unei alianțe cu PSD, plecând de la premise că în România este nevoie de o Stângă puternică și autentică, bazată pe principia săntoase.

Cei doi lideri au explicat în ce condiții s-ar putea realiza o astfel de apropiere între cele două partide.

„Și în Caraș-Severin, și în multe alte zone, în niciun caz nu ne vom aseza noi la masă cu toți cei lipiți de Dragnea și de Dăncilă. Trebuie să plece ei, altfel PSD o să piardă, o să ia din ce în ce mai puține voturi. Problema e, spre ce generație se îndreaptă? Cu actualele figuri, mai e cineva sub 40, 45 de ani care vrea să voteze PSD? Sunt convins că și în Caraș-Severin, nu numai în alte părți ale țării, sunt oameni în PSD care se simt mai apropiați de noi. Probabil, unii vor veni la Pro România, dar nu putem să ascundem gunoiul sub preș, să ne facem că uităm ultimii trei ani că ar însemna să plecăm și noi. Totuși, în ultimii trei ani noi nu am făcut ce au făcut ei rău. Cei mai mulți dintre ei ar trebui să facă un pas în spate. Așa văd lucrurile. La urma, urmei e decizia lor dacă vor să se facă bine și să scape de oamenii răi“, a mărturisit Victor Ponta.

La rândul său, deputatul Ion Mocioalcă a povestit contextul în care s-a decis să părăsească PSD pentru a se alătura lui Ponta, la Pro România.

„Le-am spus colegilor din PSD că Dragnea duce partidul în gard. Au sărit câțiva ca arși și mi-au spus că dacă nu-mi place de Dragnea trebuie să plec, că ei sunt cu Dragnea care era privit atunci ca fiind cel mai bun. S-a dovedit că am avut dreptate. După aceea, aceiași oameni făceau selfie cu Viorica Dăncilă și spuneau că era cea mai bună, candidatul ideal pentru a fi președintele României.  Victor Ponta le spunea că nu e cea mai bună, că face alianță cu PSD, dar nu cu Viorica Dăncilă candidat la președinție. Am fost la acele negocieri, nu vorbesc din auzite. Și le-am mai spus să nu bage capul în poză cu Viorica Dăncilă că o să iasă rău. Acu, aceiași, bagă capul în poză cu Marcel Ciolacu. Foarte bine, poate e altceva. Și, atunci, de ce să mă aliez cu ei?“ s-a întrebat Ion Mocioalcă.