De la 10% reduceri de salarii, consilierii PNL reşiţeni coboară la 5%. Consilierii PSD nu sunt nici aşa de acord

MIREL SI H POPESCU

Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii reşiţeni au dezbătut proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea art.1, aliniat 1 din cuprinsul HCL nr 67/26 februarie 2019. Proiectul se referea la modificarea procentului diminuării salariilor de bază, în loc de 10%, cum se hotărâse în şedinţa precedentă, cu 5%, începând cu 1 aprilie şi reducerea numărului de posturi şi, implicit, a numărui de personal.

Proiectul a trecut doar cu votul consilierilor liberali, social-democraţii s-au abţinut de la vot, ca şi data trecută.

Liderul de grup PSD, Mirel Sabo, a motivat astfel refuzul de a vota: „Cum nici data trecută nu am fost de acord cu reducerea salariilor angajaţilor din primărie, nici acum nu am putut accepta o reducere, fie ea şi cu 5%. Consider că s-a făcut o eroare foarte mare, ca să nu folosesc termeni şi mai duri, atunci când în februarie angajaţii primăriei nu au primit norma de hrană. Am înţeles că va fi acordată în aprilie, ceea ce este ilegal. Dacă consilierii liberali vor să reducă salariile şi personalul nu au decât să o facă“.

La rândul său, Hadrian Popescu, şeful liberalilor din Consiliul Local Reşiţa, a ţinut să sublinieze că aceste măsuri luate erau necesare în condiţiile în care guvernarea actuală a pus biruri grele pe administraţiile locale.

„Aceste lucruri le facem din cauza penuriei bugetare în care ne-a adus Guvernul PSD al doamnei Dăncilă. Din cauza acestuia am pierdut anul trecut venituri de 3 milioane de euro, iar anul acesta este posibil să pierdem alte 1,6 milioane de euro. Singurele posibilităţi la îndemână au fost aceste reduceri, tocmai pentru a continua să nu tăiem din investiţiile derulate în municipiu. Dincolo de aceste aspecte, vă aduc în atenţie cazul cu protestele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde nu am văzut vreun pesedist să se dea de ceasul morţii, în condiţiile în care şi salariaţii de acolo au ieşit în stradă că li se diminuează nu ştiu ce sporuri“, a mărturisit consilierul liberal.

Hadrian Popescu consideră că este normală reacţia consilierilor PSD şi că, probabil, şi liberalii ar fi procedat la fel dacă ar fi fost în locul acestora.