Luca Mălăiescu rămâne un om de echipă, loial partidului. Discursul la Conferinţa PSD confirmă acest fapt

Luca Mălăiescu

La conferinţa extraordinară de alegeri a PSD Caraş-Severin a vorbit şi primarul Luca Mălăiescu care a încercat să risipească orice îndoieli referitoare la loialitatea sa faţă de partid, preşedintele Dragnea şi preşedinta Lumniniţa Jivan. Pe alocuri patetic, Mălăiescu a transmis un mesaj clar celor care îl credeau pe picior de plecare în Pro România, dat fiind cunoscute relaţiile de apropiere de Ion Mocioalcă şi Victor Ponta. El a spus că în cei 19 ani de politică într-un singur partid s-a mai certat cu liderii acestui, inclusiv Mocioalcă şi Dragnea, dar niciodată nu a criticat şi nu s-a dezis de PSD.

Apoi, s-a referit la ceea ce se prezintă, de vreo doi ani, în mediul online şi la anumite televiziuni referitor la persoana lui Liviu Dragnea, despre care se spune este un preşedinte dictator şi un preşedinte cu care nu se poate vorbi.

„Vă mărturisesc cu regret, domnule preşedinte că la un moment dat şi eu am crezut acelaşi lucru. Şi am crezut acest lucru, domnule preşedinte, până aseară, când am constatat că Liviu Dragnea este un preşedinte pragmatic, un preşedinte stăpân pe sine, este un preşedinte aproape modest. De asemenea domnule preşedinte, aseară am constatat că Liviu Dragnea nu este un preşedinte cu care nu se poate vorbi. Liviu Dragnea este un preşedinte care, după opt ore de mers cu microbuzul de la Bucureşti, a avut puterea şi răbdarea să stea cu noi peste trei ore şi jumătate“.

Şi în acele ore de discuţie, a mai constatat ceva pentru el, iar acest lucru l-a fascinat. „Preşedintele Liviu Dragnea are o importantă doză de patriotism. Şi spun aceasta pentru că de-a lungul celor 19 ani de când sunt în PSD am avut onoarea să stau lângă toţi preşedinţii pe care i-a avut PSD şi de câte ori au venit la noi în judeţ, la conferinţele judeţene,toţi au discutat strict politic şi nu au abordat problemele judeţului. Dumneavoastră, pe lângă faptul că aţi discutat despre organizarea conferinţei, pe lângă faptul că ne-aţi ascultat, ne-aţi ajutat şi promis că ne veţi rezolva problemele, aţi dedicat foarte mult din timpul celor trei ore şi jumătate vorbindu-ne despre România la trecut, prezent şi viitor. Pe mine acest lucru m-a fascinat, iar faptul că aţi spus că s-au realizat foarte multe lucruri bune cu mărirea pensiilor, salariilor, foarte multe investiţii, daţi-mi voie domnule preşedinte să vă mulţumesc frumos dumneavoastră şi guvernului PSD pentru faptul că am asfaltat 17 străzi în Oţelu Roşu, cu finanţare de la Guvernul României. Aţi vorbit şi la viitor, că românii au nevoie de autostrăzi, cum să crească nivelul de trai al oamenilor, punându-vă problema cum să rezolvaţi acest lucru şi de aceea pe mine m-aţi fascinat“, a mărturisit primarul din Oţelu Roşu, care este şi vicepreşedinte al PSD Caraş-Severin.

Luca Mălăiescu a adus în discuţie o emisiune televizată în care preşedintele PSD explica la tablă situaţia reală a României şi nu cea pe care o invocă cei din opoziţie: „Sunteţi primul preşedinte de partid important, din 1990 încoace, care a spus adevărul românilor în acea emisiune că avem cele mai expirate supermarketuri, că banii nu ajung în visteria ţării. Chiar dacă vă presează timpul, ieşiţi de sute de ori la tablă domnule preşedinte şi spuneţi în continuare românilor adevărul. Că poporul atâta aşteaptă, domnule preşedinte, un lider care să le spună adevărul după atâţia ani de minciună“.

În finalul intervenţiei sale, Luca Mălăiescu s-a adresat Luminiţei Jivan, căreia i-a mulţumit pentru ajutorul pe care aceasta îl acordă primarilor PSD: „Dragă Luminiţa, te rog frumos să rămâi aşa cum eşti acum. Te rog frumos să nu te schimbi. Să rămâi aceeaşi pentru noi, că ne-ai ajutat pentru că la început nu ştiam să facem şi să depunem un proiect. Ne-ai arătat, ne-ai învăţat şi pe această cale îţi mulţumim frumos“.