Legea descentralizării Programului Operațional Regional a fost aprobată, ADR Vest devine Autoritate de Management

Sediu ADR Vest e1636474202746

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest anunţă că legea descentralizării Programului Operaţional Regional, respectiv a fondurilor europene nerambursabile, a fost aprobată marţi, 9 noiembrie, de Parlamentul României. Acest lucru înseamnă că, începând cu exercițiul financiar următor, ADR Vest devine Autoritate de Management.

Ce presupune această schimbare? ADR Vest va veni și mai aproape de dumneavoastră, locuitorii regiunii, odată cu POR 2021-2027. Vom elabora ghidurile de finanțare în funcție de nevoile dumneavoastră și, foarte important, evaluarea și contractarea proiectele vor fi realizate tot la nivel regional, fără să mai fie nevoie ca ele să treacă printr-un alt filtru, la București“, au transmis reprezentanții ADR Vest.

Tot ADR Vest se va ocupa și de gestionarea implementării proiectelor și efectuarea plăților către beneficiari, mai puțină birocrație și perioade de așteptare mai scurte. Resursele alocate Regiunii Vest pentru viitorul Program Operațional Regional vor depăși 1 miliard de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 20 =