Hala Minda din Reșița va găzdui în septembrie o tabără de sculptură cu tema „Reșița 250“

sculptura

Așa cum a fost anunțat încă de anul trecut, fosta Hală Minda din Reșița va fi revitalizată în cadrul proiectului pilot „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării“. Reprezentanții Primăriei Reșița spun că în luna septembrie, aici va avea loc un prim eveniment cultural și anume, o tabără de sculptură cu tema „Reșița 250“, care va reuni artiști consacrați, iar lucrările acestora vor intra în patrimoniul orașului și vor fi expuse în spații publice.

Valoarea totală a proiectului CINEMA este de 2.249.073 euro, din care cofinanțarea Uniunii Europene reprezintă 1.911.712 euro. ADR Vest dispune de un buget de 146.071 de euro. Perioada de implementare este iulie 2020 – decembrie 2022.

Proiectul „Cinema“ vizează dezvoltarea și testatarea unor modele de revitalizarea zonelor urbane industriale prin intermediul industriilor creative. Partenerii de proiect sunt: Camera de Comerț și Industrie din Slovenia (Lider), Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Urbane Ljubljana (Slovenia), Creative Industry Košice (ONG) și Agenția pentru Sprijinirea Dezvoltării Regionale Košice (Slovacia), Stuttgart Media University și Corporația pentru Dezvoltare Economică din Regiunea Stuttgart (Germania), Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Municipiul Reșița (România), Studio Komplekt și Municipiul Gabrovo (Bulgaria), Business Upper Austria – OÖ Wirtschaftsagentur GmbH, CIMA Consulting and Management LLC, Orașul Leonding (Austria), Agenția pentru Dezvoltare Regională Backa și Orașul Sombor (Serbia), Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord și Primăria Bălți (Moldova).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × five =