Voluntarii Asociației „Acasă în Banat” vor reabilita Moara Ponorenilor din satul Feneș

moara armenis

Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, voluntarii Asociației „Acasă în Banat” se mobilizează pentru ultima oară în acest an pentru a salva încă o moară de apă din Caraș-Severin. Este vorba despre Moara Ponorenilor, din satul Feneș, din comuna Armeniș, una dintre cele patru care se mai păstrează aici, din care niciuna nu mai funcționează.

Moara este amplasată în zona centrală a satului și a funcționat până în urmă cu circa 12 ani. Poartă numele familiei care avea grijă de ea și cel mai probabil are o vechime de aproape 100 de ani. În sat mai supraviețuiesc alte trei mori de apă, dar, din păcate, niciuna nu este funcțională.

„Noi credem că prin această acțiune putem pune umărul pentru ca satul Feneș și comuna Armeniș să devină destinații mai atractive pentru turiști, iar localnicii să macine din nou la moara de apă, pentru calitățile deosebite ale făinii, apreciate de toate generațiile și iubite de turiști.Începem de dimineață, de la ora 09:00, iar până seara vrem să terminăm de schimbat acoperișul, de reparat pereții, de săpat canalul de aducțiune și dat drumul la apă. Va fi mult de lucru și de aceea orice mână de ajutor va fi mai mult decât binevenită! Voluntarii care vor să participe sunt rugați să completeze următorul formular: https://forms.gle/C5ddCMGrnqwY9HP99Cei care doresc să ne sprijine pentru a susține cheltuielile cu această acțiune o pot face prin donații către:Asociatia Acasă în BanatBanca Transilvania:Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801SWIFT/BIC: BTRLRO22OTP Bank:Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01PayPal: acasainbanat@gmail.comRevolut: 0748918091“, au declarat reprezentanții asociației timișene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =