La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii cărăşeni au aplicat 601 sancțiuni contravenţionale

amenzi

În perioada 6-8 august 2021, polițiștii cărășeni au continuat acţiunile în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 601 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 60 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de sâmbătă, aceste acțiuni au fost organizate în sistem integrat, împreună cu polițiști rutieri din Mehedinți și Hunedoara. Dintre acestea, 407au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

20 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 10 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 8 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 47 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare. Alți 74 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță. De asemenea, polițiștii cărășeni au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four + sixteen =