Reprezentanţii Primăriei Oraviţa dau ultimatum proprietarilor de câini să respecte legea

Reprezentanţii Primăriei Oraviţa dau ultimatum proprietarilor de câini să respecte legea

Primăria Oravița a demarat procedurile pentru înființarea Registrului Câinilor cu Stăpân, iar începând cu această lună, vor fi demarate controale în ceea ce priveşte deținătorii animalelor. Aceştia sunt obligaţi ca până la sfârşitul acestui an să declare animalele pe care le îngrijesc, dar şi să le microcipeze, sterilizeze şi vaccineze conform planului şi legislaţiei. De asemenea, câinii nu vor fi lăsaţi pe domeniul public neînsoţite. În ceea ce priveşte animalele fără stăpân, acestea nu vor fi supuse la rele tratamente agresiuni, otrăvire, îngrădirea accesului la hrană și adăpost.

Întrucât efectivul câinilor fără stăpân este alimentat de câinii abandonați din gospodării, Primăria Oravița este hotărâtă să sancționeze faptele enumerate mai sus, în conformitate cu Legile 258/2013 și 204/2005. Sancțiunile sunt cuprinse între 1.000 de lei și 10.000 de lei sau dosar penal, în funcție de gravitatea faptei.

„Vă atragem respectuos atenția că Primăria Oravița va dispune sancționarea și în cazul în care există dovezi cum ar fi mărturii ale vecinilor, fotografii, video, referitoare la sustragerea de la obligațiile legale. Excepțiile prevăzute de lege cu privire strict la sterilizare, nu și la vaccinare și microcipare, le reprezintă câinii de rasă cu pedigree înscriși la Asociația Chinologică, ai căror stăpâni pot face dovada acestui lucru și câinii a căror condiție medicală nu permite anestezie sau intervenții chirurgicale. Stăpânii animalelor patrupede din această categorie trebuie să prezinte o dovadă de la medicul veterinar în a căror evidență sunt înregistrați, cu diagnosticul aferent”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Oraviţa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •