La Reșița se va construi o nouă creșă pe Aleea Roman din Govândari

salvati copiii

Ieri, consilierii locali reşiţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” S.A., a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții ”Proiect tip – creșă pentru maxim 4 grupe/40 copii“ în cadrul Programului național de construcție creșe pe terenul în suprafață de 2.688 mp identificat în CF nr. 47072 Reșița, nr. cad. 47072, liber de orice sarcini, situat în Reșița, județul Caraș-Severin, reprezentând domeniul public al municipiului Reșița, în vederea și pe perioada realizării de către C.N.I. S.A. a obiectivului de investiții.

Locația pentru noua clădire este pe Aleea Roman, în apropierea de Grădinița cu program prelungit „Riki Priki“, iar decizia de ieri, duce proiectul în cea de a doua etapă. Va fi o creşă pentru 40 de copii, patru grupe cu câte 10 copii în fiecare grupă, iar potrivit CNI, investiția pentru acest tip de proiect este de 12.331.995,78 lei cu TVA.

La sfârșitul lunii iuliea, ministrul Dezvoltrii, Cseke Attila, a anuntat, într-o conferință de presă sustinuta astazi, 27 iulie, la sediul ministerului, ca este gata de implementare Programul de construire de crese noi, lansat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Reamintim că din bugetul național, dar și din fonduri europene, prin PNRR, au fost alocate 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe noi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =