Primăria Reșița și PORR au semnat un nou contract

Popa

Astăzi, la sediul de manangement al proiectului de reintroducere a tramvaiului din curtea TUR – depoul de tramvaie, Ioan Popa, primarul municipiului și Emanuel Iohan Reitmaier, director tehnic infrastructura zona Vest din partea firmei PORR, au semnat contractul de lucrări pentru proiectul „Platforme/stații – terminal intermodal în zona muncitoresc ca nod de mobilitate urbană pentru optimizarea transportului public în Municipiul Reșița”. 

Valoarea contractului este de 51.774.164,36 Lei, fără TVA, cu un termen de execuție de 12 luni de la emiterea ordinului de începere. 

Amplasamentul este descris de Coridorul de mobilitate al proiectului, care se suprapune pe traseulBd. Republicii, Calea Caransebeșului, Calea Timișoarei, Bd. Revoluția din Decembrie, Str.I.L. Caragiale,Str. Libertății, Str. Traian Lalescu, Str. Paul Iorgovici, Piața Republicii, Str. Castanilor și Bd. Muncii. Investiția propusă nu este o lucrare de infrastructura continuă, care să acopere întregul traseu menționat mai sus, însă are un impact direct asupra tuturor arterelor deservite de sistemul de transportpublic electric. Astfel, pe Bd. Muncii nu vor fi realizate investiții în infrastructură, altele decât modernizarea a 7 stații de autobuz, prin implementarea unor suprastructuri metalice, cu rol de protecție a calatorilor și de informare a acestora.

De-a lungul traseului de tramvai, se vor dota peroanele stațiilor de îmbarcare/debarcare călători, iar pe trotuare se vor amplasa piese de mobilier urban. Investiția propusă va acoperi și terenul pe care este în prezent depoul de tramvaie – aici se vor realiza împrejmuiri specifice, porți de acces, platforme și căi de rulare pentru autobuze, dar și o clădire pentrugararea autobuzelor electrice, a stațiilor de încărcare autobuze și a unui centru administrativ și de management și control al sistemelor IT propuse în proiect (SMT, ITS).

O alta zonă o reprezintă Piața Republicii – complementar proiectului deamenajare a unei ample zone pietonale, în această piață se va realiza stația de capăt, terminal, a liniei de tramvai.

Proiectul prevede construirea unei clădiri cu rol de garare mentenanță și administrativ pentru operatorul de transport public și amenajări exterioare, în cadrul parcelei unde își desfășoară activitatea în prezent operatorul depou de tramvaie situat pe Bulevardul Republicii, nr. 29. De asemenea, este vorba și despre capătul de linie de la Muncitoresc care să deservească stația de capăt a tramvaiului și să creeze conexiune facile și rapide cu celelalte linii de transport public, precum și crearea unui terminal intermodal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − twelve =