Hotărârile legate de train-tram-ul Reșița-Timișoara nu au trecut, dar partenerul din Timiș spune că proiectul nu este în pericol

proiect

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Caraș-Severin s-au aflat două proiecte privind achiziționarea în comun a serviciilor de realizare a studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate pentru train-tram-ul care va lega Reșița de Timișoara. Din nefericire, cele două hotărâri nu au trecut din cauza faptului că liberalii nu au fost în formulă completă, iar opoziția a votat împotrivă.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a declarat că la următoarea ședință se va remedia situația: „Vom contabiliza o săptămână de întârziere, dar mergem înainte“. Încă de la început, proiectele legate de modernizarea infrastructurii feroviare printr-o rețea cu mijloace de transport care circulă atât pe liniile urbane, cât și pe șinele de tren din afara localităților pe ruta Reșița Sud – Bocșa – Timișoara Nord și asigurarea legăturii cu Aeroportul „Traian Vuia” au ridicat tot felul de probleme din partea opoziției. Ba că oamenii nu mai circulă cu trenul, ba că nu vom putea recupera banii investiți, sau mai nou, că președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, ar fi circumspect în ceea ce privește acest proiect.

Contactat telefonic de ziarul Argument, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a spus că sumele necesare proiectului până în această fază au fost alocate. „Am așteptat acordul CFR, iar acesta a venit, iar acum, ne aflăm în stadiul de modificare a acordului de asociere încheiat în vederea achiziționării în comun a serviciilor de realizare a Studiului de Prefezabilitate (după caz) și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție“, ne-a declarat Nica. Mai mult decât atât, acesta s-a arătat încrezător că lucrurile vor merge în direcția bună și că proiectul nu este în pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − eighteen =