Prefectul Gâfu va verifica bazele de deszăpezire din judeţ şi dispeceratul Direcţiei de Drumuri Caraş-Severin

Prefectul Gâfu va verifica bazele de deszăpezire din judeţ şi dispeceratul Direcţiei de Drumuri Caraş-Severin

În cadrul Comisiei de Dialog Social de ieri, prefectul Cristian Gâfu a informat că, începând din data de 25 octombrie 2021, va efectua verificări la bazele de deszăpezire din judeţ, dar şi la dispeceratul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin.

Potrivit datelor prezentate privind activitatea Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş și ale Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraș-Severin, pentru sezonul rece, au fost organizate un număr de 12 baze de deszăpezire si patru puncte de sprijin.

Pentru asigurarea materialelor chimice (sare, clorură de calciu) există un contract încheiat la nivelul CNAIR SA Bucuresti, iar pentru furnizarea auto-utilajelor DRDP Timișoara, județul are încheiat un acord-cadru care asigură aproximativ 70% din maximul necesar de utilaje si o procedură de achizitie în derulare pentru restul de 30%. Această procedură va fi finalizată, în conformitate cu graficul procedurii, cel târziu la data de 5 octombrie. În cazul în care, din cauza contestațiilor, nu se va putea încheia un acord-cadru la 1 noiembrie, autoutilajele de deszăpezire vor fi asigurate pe toata raza județului, prin dizlocare de pe contractele existente.

În ceea ce privește situația Direcției Județene de Drumuri, se organizează minimum 10 unități operative de bază/punct de sprijin. „Până în prezent avem încheiate cinci acorduri cadru de servicii de deszăpezire, în vederea asigurării viabilității traficului pe timp de iarnă, respectiv: zona Oravița, Muntele Mic, DJ 581 Reșița – Grădinari, zona Bocșa, zona Reșița. S-a finalizat litigiul prentru achiziția de servicii de deszăpezire pe zona Muntele Semenic, urmând a se finaliza și procedura de achiziție și semnarea Acordului cadru pentru deszăpezire pe zona Muntele Semenic, pe o durată de 36 de luni. Urmează a se demara proceduri de achiziţii pentru zonele: Valea Almăjului, Caransebeș, DJ608 – Teregova – Cruşovăţ. Având în vedere noua structură organizatorică a Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, pe anumite tonsoane de drum, unitățile operative de bază/punct de sprijin vor fi dotate și cu utilaje proprii/inchiriate pentru a asigura condiții corespunzătoare pentru circulația rutieră pe întreaga rețea de drumuri județene de pe raza județului Caraș-Severin pe toată durata iernii 2021-2022. S-au demarat acțiunile necesare pentru dotarea cu utilaje de deszăpezire pentru a acoperi toate zonele“, se arată în materialul prezentat de Direcția Județeană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =