Jandarmii cărăşeni au aniversat în centrul Reşiţei cei 169 de ani de la înfiinţare

IMG 3774

Cu prilejul a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, în centrul municipiului Reşiţa au fost organizate astăzi o serie de acţiuni dedicate acestei zile speciale.

Evenimentul a debutat cu prefectul, Matei Lupu, care a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, iar domnul col. Alexandru Tobă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin a prezentat mesajului Inspectorului General al Jandarmeriei Române, col. Cătălin-Ionuț Sindile. Un alt moment important pentru jandarmii cărăşeni a fost acela în care au fost înmânate plachete și distincții aniversare celor prezenți, totodată fiind înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim doi ofițeri și trei subofițeri.

Publicul a fost unul numeros, iar cei mai entuziaşti au fost elevii reşiţeni care au aşteptat cu sufletele la gură exerciţiile demonstrative de arte maţiale, dresaj cu patrupedele inspectoratului și au urmărit cu atenţie o intervenție a subunității antiteroriste într-un caz de atac asupra unui transport special.

În acest an, jandarmii montani au pregătit şi ei o surpriză pentru cei mai tineri admiratori ai armei, o minitiroliană pe care au urcat zeci de micuţi. La final reşiţenii s-au pozat cu cei din structura militară cu atribuții în asigurarea, menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, cât și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită.