Reșița ar putea avea mai multe parcări, însă legea e prost făcută

SPATIU VERDE

Este concluzia la care a ajuns primarul Ioan Popa și care răspunde în același timp reșițenilor care l-au întrebat de ce nu amenajează parcări și pe Bulevardul Republicii, de la Intim la Muzeul Banatului Montan.

„Această idee  mi-a fost sugerată și pe mesenger de diferiți locuitori și trebuie să spun două lucruri. În primul rând, nu este bine să faci parcări într-un bulevard în care mașinile trebuie să dea cu spatele și unde se circulă cu o anumită viteză, pentru că există riscul mare de accidente. Doi, există o lege din 2007, legată de Mediu, care nu mă lasă să ocup metri pătrați din spațiul verde. Efectiv nu ne dă voie. Dacă eu, primărie, m-aș duce acum cu un proiect cu parcări «în spic» de la Intim și până la muzeu, Agenția de Mediu mi l-ar respinge“, a mărturisit primarul Reșiței.

O astfel de posibilitate pe Bulevardul Republicii din cartierul reșițean Govândari ar crea aproape o sută de locuri de parcare, ceea ce nu este puțin lucru într-un oraș sufocat de mașini.

Pe de altă parte, Ioan Popa vede în această imposibilitate impedimentele unei legi strâmbe: „Din păcate, legea este prost făcută și vă spun că am avut probleme în alte zone, pe Gladiolelor unde am făcut o parcare. Legea e atât de prost făcută că nu-ți permite să compensezi unu la unu, doi la unu, ceea ce ar fi în avantajul primăriilor. De exemplu, iau o zonă degradată, să zicem de un hectar, o reabilitez și în schimb să mi se dea spațiul de care am nevoie pentru amenajări în oraș. Nu-mi dă voie legea. Tocmai din acest considerent, toate PT-urile degradate din Govândari le dărâmăm și facem în locul lor parcări, deși ne-ar conveni să nu fie așa, să le închiriem“, a mai spus Popa la o întâlnire cu presa.