Controale la centrele destinate copiilor, persoanelor vârstnice sau cu dizabilități din Caraș-Severin

curs ingrijitor batrani la domicilu

Close-up of nurse assisting ill elder man

Prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, în calitate de reprezentant pe plan local al Guvernului, a dispus demararea de controale la toate centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor cu dizabilități și cele destinate copiilor care funcționează în sistem public sau privat.

Au fost constituite două comisii mixte de control constituite prin ordin al prefectului, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Zilele trecute, prefectul județului s-a întâlnit cu toți membrii comisiilor, pentru a discuta aspectele organizatorice ale acțiunilor de control și principalele direcții care trebuie urmate.

Ioan Dragomir le-a transmis acestora să trateze cu maximă responsabilitate controalele pe care le vor desfășura, punând accentul pe verificarea respectării condițiilor prevăzute de autorizațiile de funcționare. Totodată, să acționeze cu toleranță zero față de orice încălcare a legislației, însă să manifeste diplomație și tact, iar pe durata prezenței în centrele verificate să nu perturbe activitatea acestora, având în vedere că unele controale vor fi efectuate în timpul servirii meselor sau în perioada de recreere.

La finalizarea verificărilor, rezultatele vor fi centralizate de către Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin și transmise Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + one =