Ghiocel Meda: „Pădurea de pe Dealul Golului, din Reşiţa, nu este administrată de O.S. Banatul Montan R.A.“

GHIOCEL MEDA

În urma articolului „«Autodenunţul» şefului Ocolului Silvic Banatul Montan R.A. îi interesează şi pe liderii USR Caraş-Severin“, conducerea ocolului a reacţionat imediat, afirmând că toate insinuările din acel articol nu sunt adevărate.

Şeful Ocolului silvic, ing. Ghiocel Meda, confirmă că a primit în cursul zilei de ieri o Adresă cu problemele ridicate de liderii USR şi în care i s-a cerut să răspundă punctual la fiecare dintre ele, doar că se aştepta ca lucrurile să se fi lămurit în urma răspunsului dat.

„Luni, 19 august, am primit o Adresă de la conducerea USR în care ni se cereau nişte date în legătură cu pădurile din zona Dealul Golului şi la care am răspuns, tot în cursul zilei de ieri, cu precizarea că acele suprafeţe de fond forestier nu sunt în administrarea Ocolului Silvic «Banatul Montan»R.A. . Ele sunt administrate de Ocolul Silvic Reşiţa, deoarece fac parte din domeniul proprietăţii statului. Răspunsul l-am dat până în ora 14, pentru ca aseară să citesc în publicaţia Argument aceeaşi Adresă a USR. Au fost trecute acolo câteva aspecte ce trebuiau verificate, cum ar fi cele legate de activitatea sindicală. Da, ieri a avut loc o întrunire de acest gen, dar nu să mi se ceară demitere, ci pentru a se constitui pentru că la Ocolul Silvic «Banatul Montan» R.A. nu există aşa ceva. Acum abia se fac demersuri în acest sens“, ne-a mărturisit Ghiocel Meda.

Şeful de ocol mai spune că în ultimele trei luni au existat controale de la Gărzile forestiere din Timişoara, Deva, Reşiţa, Inspectoratul de Poliţie Caraş-Severin, IGPR şi chiar de la Corpul de Control al ministrului şi nu s-a găsit nicio neregulă dintre cele sesizate în „autodenunţul“ trimis de pe contul de e-mail al lui Meda.

Reamintim că la începutul lunii iunie a acestui an, conducerea Ocolului Silvic „Banatul Montan“ R.A. făcea cunosacut faptul că de pe contul lui Ghiocel Meda a fost trimis către instituţiile statului un „autodenunţ“ despre activitatea sa la limita legii. La puţin timp, „autodenunţătorul“ a fost identificat de personalul ocolului în persoana unui inginer. „Este vorba de inginerul Ferdinand Kortek, căruia i s-a desfăcut contractul de muncă şi i-am făcut plângere penal“, mai spune Ghiocel Meda.