Prefectul Matei Lupu, în inspecţie la Moldova Nouă

53142894 2342477809364028 268041946801373184 n

Prefectul Matei Lupu, a fost ieri, 5 martie, la Moldova Nouă pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările de umectare a plajei iazului Boşneag. În zonă se derulează un proiect derulat prin intermediul Ministerului Economiei ce constă în construcţia unei staţii de pompare, realizarea unui sistem de conducte pe o suprafaţă de 120 ha şi montarea unui sistem de aspersoare pentru umectarea iazului, astfel încât particulele fine de praf provenite de la deşeurile miniere să nu mai fie purtate de vânt și să polueze localitățile limitrofe.

Lupu spune că lucrările sunt executate în acest moment în proporţie de 90 la sută, iar până la sfârşitul lunii martie fiind în plan montarea de aspersoare pe toată suprafaţa iazului.

„Pentru judeţul Caraş-Severin poluarea de la Moldova Nouă reprezintă o problemă de mediu foarte importantă, cu atât mai mult cu cât vorbim, în acest caz, de poluare transfrontalieră. Guvernul României, prin Ministerul Economiei, finanţează acest proiect de umectare a iazului, iar la ora actuală sunt montate în totalitate conductele principale şi, parţial, pe o suprafaţă de 40 ha, aspersoarele. Într-un final, după ani de zile în care s-a încercat găsirea unei soluţii, am reuşit să văd o parte din iaz umectată”, a mai spus prefectul judeţului Caraş-Severin.