Ion Mocioalcă spune că va negocia cu PSD, atât la centru, cât şi la Reşiţa, „dar nu cu actualele conduceri, care s-au dovedit falimentare!”

ION MOCIO

Fostul lider al PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, în prezent secretar general al Pro România, a comentat în termeni categorici mişcările de pe eşicherul politic generate de demiterea Guvernului Dăncilă.

„Este un moment important în politica românească. Poate cel mai important de după 2012, atunci când un alt guvern, PDL, a fost demis tot printr-o moţiune de cenzură. Cu trădări minime – două,  trei de la UDMR sau de la Minorităţi, Opoziţia şi-a unit forţele, considerând că nu se mai putea guverna cu politicieni şi specialişti slab pregătiţi profesional. Dacă nu trecea moţiunea, România risca să se ducă în gard. Nu mai avea viitor. De aceea am consimţit să punem umărul la demiterea Guvernului Dăncilă. Un număr de 28 de parlamentari de la Pro România au semnat moţiunea, iar până la urmă 31 au votat-o, ceea ce spune mult despre implicarea noastră“, a mărturisit secretarul general al Pro România.

Ion Mocioalcă spune că Pro România va discuta cu toate partidele, inclusiv cu PSD, în ideea că Stânga românească se va coagula şi va redeveni puternică. Discuţiile vor fi purtate atât la Bucureşti, cât şi la Reşiţa, „dar nu cu actualele conduceri, care s-au dovedit falimentare!”, susţine Mocioalcă.

Referindu-se la exprimările politicienilor locali, cum că votul de ieri nu a fost unul împotriva PSD, ci a cetăţenilor români, secretarul general al Pro România a ţinut să precizeze: „Nu doresc să intru în zona limbajului de lemn promovat de cei care au tot susţinut ideea că interesul naţional primează. Vreau să spun, însă, că e o interpretare voit eronată. Votul nu a fost împotriva PSD, ci împotriva conducerii acestuia, incapabilă să se reformeze şi să se adapteze la cerinţele actuale.“