Am trăit să auzim şi aşa ceva: Senatorul Vela refuză să fie ministru!

MARCEL VELA

Fotbaliştii au o vorbă: „Naţionala nu se refuză. Răspunzi prezent, chiar dă eşti convocat la miezul nopţii!“ Nu însă şi politicienii. Mai precis, o parte dintre ei, aşa cum este şi senatorul liberal de Caraş-Severin, Marcel Vela, care crede că şi din postura de parlamentar îşi poate face datoria faţă de ţară şi de partid.

Gestul lui Vela vine după ce în presă s-a vehiculat faptul că ar putea ajunge să conducă ministerul Agriculturii. Cârcotaşii din PNL spun că niciodată nu s-a pus o astfel de problemă, pentru simplu fapt că Ludovic Orban nu uită că, în iunie 2017, Marcel Vela l-a susţinut la preşedinţia PNL pe Cristian Buşoi şi nu pe el.

În această dimineaţă, Marcel Vela s-a adresat liberalilor, membri pe un grup intern:

„Bună dimineaţa dragi camarazi

Vă mulţumesc tuturor pentru participarea de ieri la mitingul din Timişoara.

Aţi fost extraordinari, cei mai frumoşi şi organizaţi.

Spuneţi şi celorlalţi colegi  care au fost prezenţi, că dl preşedinte Orban şi dl preşedinte Iohannis ne-au transmis mulţumiri!“

Apoi, a amintit şi de chestiunea cu ocuparea unui portofoliu de mninistru:

„Ieri mi-aţi spus mulţi colegi ca să merg ministru. Vă mulţumesc pentru încredere, dar să ştiţi că am refuzat toate propunerile şi susţinerile. Va fi mare nevoie în această perioadă de a apăra guvernul de pesediști în fiecare comisie și în fiecare ședință de plen, iar în Parlament va fi război la baionetă, a scris Marcel Vela, care şi-a încheiat mesajul într-un mod apoteotic:  Îmi voi face datoria față de țară și partid în Senat, pentru a susţine şi a proteja toate iniţiativele guvernului de tranziţie. Vă mulţumesc pentru gândul bun”