„Am fost convins că actualul guvern va pleca. Era normal să se întâmple aşa“, este de părere Ionuţ Popovici, liderul PMP Caraş-Severin

I.P.

PMP se numără între formaţiunile politice din Parlamentul României ce a pus umărul la votul de joi, în urma căruia Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a picat. Formaţiunea condusă de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost în permanenţă vehementă nu doar cu guvernarea Dăncilă, ci cu întregul mandat al PSD la Palatul Victoria.

Preşedintele PMP Caraş-Severin, care este şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean, consideră că, aşa cum au decurs lucrurile în ultimul timp, nu este nicio surpriză în acest sens.

„Am convins că actualul guvern va pleca. Cred că era normal să se întâmple aşa, încă din momentul pierderii majorității parlamentare, odată cu plecarea ALDE de la guvernare.

Oricum, PMP şi-a menţinut decizia luată, a fost consecvent și s-a comportat ca un veritabil partid de opoziție. Ca întotdeauna, şi-a ţinut promisiunea. Şi bine a făcut, pentru că atunci când nu mai poţi garanta o bună guvernare, pleci! Să nu uităm că primul avertisment a venit din partea românilor, la alegerile europarlamentare, iar azi, PMP putem spune că a făcut diferenţa. Voturile noastre au contat extrem de mult.

Îi felicit pe colegii mei din Parlamentul României, pentru că au votat cu toţii moţiunea de cenzură şi, mai ales, că au rezistat, eroic pot spune, la toate presiunile la care au fost supuşi în zilele dinaintea votului“, spune Popovici

În opinia sa, de acum încolo va fi nevoie de multă muncă, de competenţă, profesionalism şi de un program bine pus la punct. Practic, începe o nouă eră pentru România, iar PMP este pregătit să pună umărul pentru ca românii să se simtă respectaţi la ei acasă.