În Caraș-Severin, gradul de acoperire cu medici de familie este de 70,90%

Arcadia medicina muncii1

Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, necesarul de medici de familie, stabilit în conformitate cu legislatia în vigoare pentru județul nostru, este de 189 de medici, iar numărul total al medicilor existenți este de 134, de unde rezultă un grad de acoperire cu medici de 70,90%, procent mult mai mic față de anul precedent.

La sfârșitul anului 2021, se regăseau în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin cu 8 furnizori mai puțin față de sfarșitul anului precedent, iar în aprilie 2022 cu un furnizor mai puțin decât martie 2022.

„Motivele încetării contractelor de furnizare de servicii medicale în asistența medicală primară au fost plecarea din sistemul asigurărilor sociale de sănătate prin pensionare, în majoritatea situațiilor, sau mutare din județ, cazul unui medic și decesul unui medic din localitatea Moldova Nouă. Doi medici de familie noi au solicitat în cursul anului 2021 intrarea în relație contractuală cu Casa de Asigurari de Sănătate Caraș-Severin, un medic în localitatea Anina și un medic în Oravița“, se arată în datele prezentate recent de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

Din cei 134 de medici de familie 85 sunt medici primari medicina de familie, 39 au gradul profesional de medici specialiști medicină de familie, iar 10 sunt medici de familie fără grad profesional.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nineteen − eighteen =